DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Nincs okunk, hogy ne folytassuk” – Wolff Hamilton hosszabbításáról

A Mercedes F1-es csapatfőnöke szinte biztosra veszi, hogy meg fogják hosszabbítani Lewis Hamilton 2023 végén lejáró szerződését: a téli holtszezon egyik feladata lesz ezt nyélbe ütni.

Lewis Hamilton legutóbb tavaly írt alá új szerződést a Mercedes Formula-1-es alakulatával, amely most 2023 végéig szól, és bár az előző évi botrányos szezonfinálé után felmerültek olyan pletykák, hogy a brit esetleg nem tölti ki a kontraktusát, a pilóta szerint fel sem merült benne ilyen gondolat.

f1-wolff-hamilton-2022



Olyannyira nem, hogy Hamilton azóta többször is nyilvánvalóvá tette, hogy annak ellenére, hogy jövő év végén már közel jár majd a 39 éves korhoz, még nem tervez visszavonulni az F1-től. Csapatfőnöke, Toto Wolff arról is beszélt korábban félig viccelődve, félig komolyan, hogy akár ötéves távlatban is gondolkodhatnak a hétszeres világbajnokkal.

Ha ilyen hosszú szerződésről nem is lesz szó, Wolff azt ismét egyértelművé tette a Beyond the Grid podcast adásában, hogy szeretnék nyélbe ütni Hamiltonnal az új megállapodást – méghozzá már a téli szünet folyamán:

„Egyértelműen Lewis szerződése az egyik témakör, amelyet meg fogunk oldani a tél folyamán” – jelentette ki a Mercedes csapatvezetője. „Nincs szilárd határidő erre. De abszolút: Lewis a csapat része, s a csapat is része Lewisnak. Nincs okunk rá, hogy ne folytassuk. Úgy gondolom, az egyik erőssége, hogy mindig éhes és mindig lelkes. Egy nagyszerű sportember, de egyúttal egy olyan személy, aki elképesztően határozott és hihetetlenül hajtja magát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: