DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Wolff: Hamilton megnyerheti velünk a nyolcadikat

Továbbra is hisz abban a Mercedes csapatfőnöke, hogy Lewis Hamilton megnyerheti velük a nyolcadik világbajnoki címét, ha egy arra képes autót tudnak neki adni. A visszavonulás is messze van még.

Miután a tavalyi szezonban alulmaradt Max Verstappennel szemben, Lewis Hamilton nem tudta megszerezni a rekordot jelentő nyolcadik egyéni világbajnoki címét, így továbbra is holtversenyben áll Michael Schumacherrel, aki szintén hétszer ért fel a száguldó cirkuszban a csúcsra.

Idén a szabályváltozások hatására a Mercedes visszaesett harmadik erőnek a rangsorban, így esélye sem volt a vb-címért küzdeni a britnek, azonban Toto Wolff szerint Hamilton még nem áll készen a visszavonulásra, máshol nem fog versenyezni, így ha egy olyan autót biztosítanak neki, akkor továbbra is megnyerheti a nyolcadikat.

„Teljességgel biztos vagyok benne, hogy Lewis megnyerheti velünk a nyolcadik világbajnoki címét” – mondta a PA Mediának a Mercedes csapatfőnöke. „Nem fog elmenni más csapathoz, szóval amennyiben mi biztosítani tudunk számára egy erre alkalmas autót, akkor képes lesz győzelmekért harcolni és újabb világbajnoki címeket szerezhet.”



„A visszavonulás még mindig távol áll tőle. Folyton azt kérdezgeti magától, hogy elégedett-e a saját teljesítményével, s ha egyszer nem lesz az, akkor magától fogja kimondani, hogy befejezte. Kétségem sincs afelől, hogy 2023 után is hosszabbítani fog, mivel az orvostudománynak köszönhetően ma már sokkal tovább maradhat a csúcson egy sportoló. Nézzék csak meg Fernandót! Már 41 éves, de még mindig elképesztő. Lewisban még jó néhány év lehet” – tette hozzá Wolff.

A Mercedes vezetője szerint a kulcs a kommunikáció és a közösen töltött idő: „Az a mi előnyünk, hogy sokat beszélünk egymással. Múlt héten is leültünk, és azt mondta nekem: »Nézd, még legalább öt év van bennem! Szerinted is?«.”

„Ha eljön az ideje, ő fogja elsőként belátni. Ha már nem lesz meg a kellő szenvedély benne, vagy már nem leli örömét a versenyzésben, akkor önként fogja átadni a helyét eg fiatalabb generációnak. Szóval biztos vagyok benne, hogy bármiben is egyezünk majd meg a szerződéshosszabbításkor – ami meg fog történni –, a jövőt is szem előtt fogjuk tartani.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: