DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alpine: Gaslyval jobban jártunk, mint Piastrival

Otmar Szafnauer csapatvezető úgy véli, erősebb lesz így a jövő évi felállásuk, hogy elveszítettek az Oscar Piastri-ügyet a McLarennel szemben: Pierre Gasly rutinosabb és gyorsabb is szerinte.

Az átigazolási piac legérdekesebb ügye volt idén az Oscar Piastri körül kialakult balhé: egészen az FIA szerződéseket elismerő bizottsága elé jutott az ügy, miután az Alpine és a McLaren is azt állította, hogy érvényes kontraktusa van az ausztrállal 2023-ra. A CBR végül úgy ítélte meg, hogy ez csak a wokingiakra igaz, így a korábbi F3-as és F2-es bajnok náluk debütál jövőre, míg az Alpine Pierre Gaslyt szerezte meg helyette a Red Bull kötelékeiből.

Bár Otmar Szafnauer, a franciák csapatfőnöke elismerte, hogy fel kellett dolgozniuk, hogy elveszítették a Piastri-ügyet, most úgy érzi, még jobban is jártak azzal, hogy Gasly került Esteban Ocon mellé, nem pedig az újonc:

gasly-alpine-teszt-dppi



„Végig kellett mennünk azon a folyamaton, hogy azt gondoltuk, Oscarnak szerződése van velünk, az FIA szerződéseket elismerő bizottsága azonban mást mondott” – idézi Szafnauert a Motorsport. „A CBR-ig kellett mennünk és ott született határozat. Ezért vannak ilyen szervezetek, hogy ők döntsenek, ha a két fél másként gondolkodik. Meglátjuk, hogyan teljesítünk jövőre. Elégedett vagyok a párosunkkal, Estebannal és szerintem Pierre-rel is jobban jártunk, mintha megnyertük volna az ügyet. Gasly tapasztaltabb, de még mindig fiatal. És az idő majd eldönti, de szerintem gyorsabb is.”

Amikor arról kérdezték Szafnauert, hogy a jövő évi teljesen francia felállásukat erősebbnek gondolja-e az idei Ocon–Fernando Alonso duónál is, már kevésbé tudott egyértelmű választ adni:

„Ez egy jó kérdés. Nagyszerű párosunk volt idén, és Fernando is bámulatos munkát végzett, még mindig elképesztően gyors. Nem tudom, Fernando mikor teszi fel a kezét és mondja, hogy itt az ideje távozni. Nem tudom, ez mikor megtörténni, nehéz ezt megmondani. Elégedett vagyok a pilótapárosunkkal, de kérdezzetek meg jövőre ilyenkor, és akkor tudok majd erre válaszolni.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: