DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Perez sajnálja, amit Verstappenről mondott

Megbánta a mexikói, amiket a pillanat hevében csapattársáról nyilatkozott a múlt vasárnapi versenyt követően. Szerinte jobban is kezelhették volna a helyzetet, de a fő a jó munkakörnyezet.

A múlt heti Sao Pauló-i Nagydíj legnagyobb visszhangot kiváltó eseménye volt, amikor Max Verstappen a futam végén a csapata kérése ellenére nem adta át a helyét a világbajnoki második helyért küzdő Sergio Pereznek. A holland a csapatrádión jelezte, hogy már kérte korábban is őket, hogy ne kérjenek tőle ilyesmit, később pedig arra utalt, hogy konkrét oka van annak, hogy nem engedte el a mexikóit. Perez eközben úgy fogalmazott, hogy „kiderült, milyen is valójában” a kétszeres világbajnok.

Azóta azonban Perez kissé lehiggadt, Abu Dhabiban ugyanis már arról beszélt, hogy megbánta, amiket Verstappenről a pillanat hevében nyilatkozott:

perez-verstappen-redbull-abudhabi



„Természetesen az F1 egy érzelmekkel teli sport. És nincs más sport, amely közben élőben tudsz beszélni a közvetítés során” – idézi szavait a Motorsport. „Úgyhogy sok az érzelem, és emiatt sok mindent is mondunk. Nyilván sajnálok jó pár dolgot, amit a futam után mondtam, mert azóta Maxszal visszaállt a korábbi viszony, mindketten a csapattal vagyunk és készen állunk továbblépni.”

Perez szerint az sem volt szerencsés, hogy Verstappentől csak az utolsó körben kérték először a pozíciócserét. „Mindenki nehéz helyzetbe lett hozva, beleértve Maxot, a csapatot és engem is. Úgy gondolom, jobban is kezelhettük volna a szituációt. Egyértelmű, hogy tanulni fogunk ebből és másképp fogjuk csinálni a dolgokat a jövőben. És ennek így is kell lennie, a paddock összes csapata folyamatosan tanul” – fogalmazott a mexikói, hozzátéve:

„Szerencsére csak az utolsó száz méteren jöttem rá, hogy nem fogja visszaadni a pozíciót. Nyilván rossz érzés volt. De úgy gondolom, képes vagyok ezt magunk mögött hagyni. És igen, számomra az az elsődleges, hogy egy jó környezetben dolgozhassak, hogy megbízhassak a csapattársamban és a csapatomban.”

A szezonzáró csütörtöki médianapján egyébként Perez tagadta, hogy szándékosan törte volna össze az autóját a Monacói Nagydíj időmérőjén – ugyanis a holland sajtóban arról cikkeztek, hogy ez állhatott Verstappen döntésének hátterében. Mindenesetre azóta pénteken az FIA elnöke, Mohammed ben Sulayem is jelezte, hogy készek kivizsgálni a hónapokkal ezelőtti incidenst, amennyiben valaki hivatalos panaszt nyújt be annak kapcsán, ám erre mostanáig nem került sor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: