DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Elítélő közleményt adott ki a Red Bull

Verstappen „mindig nyitott és korrekt csapatjátékos” – hangsúlyozza a csapat, amely nem akarja tovább kommentálni az interlagosi ügyet. Az eset után újra el kellett ítélni az online gyalázkodást – gyűlölködő leveleket, fenyegetéseket kaptak családtagok is.

Rövid időre fellángoltak az indulatok a Red Bullon belül a Sao Pauló-i Nagydíj leintése után – Max Verstappen nem akarta elengedni Sergio Perezt a pályán, és indulatos hangnemben nyilvánosan utasította arra csapatát, többet ne kérjék ezt tőle. Christian Horner csapatfőnök nyilatkozata szerint a félreértést hamar tisztázták, a versenyzők pedig kibékültek. A közlemény erről adott némi hátteret:

„Csapatként elkövettünk néhány hibát Brazíliában. Nem láttuk előre az utolsó körben kialakult helyzetet és nem állapodtunk meg a futam előtt stratégiában erre az eshetőségre. Sajnálatos módon Maxot csak az utolsó kanyarban tájékoztattuk a kérésről, hogy adja át a pozíciót, egyéb szükséges információ átadása nélkül” – olvasható a közleményben.



„Ezzel Max, aki mindig nyitott és korrekt csapatjátékos, kellemetlen helyzetbe került, kevés ideje volt reagálni, ami nem állt szándékunkban. A futamot követően Max nyíltan és őszintén beszélt velünk, ami lehetővé tette mindkét versenyző számára, hogy pont kerüljön minden probléma és aggály végére. A csapat elfogadja Max indoklását, a beszélgetés pedig személyes ügy volt, ami privát marad a csapaton belül. Tovább nem fogjuk kommentálni a történteket” – folytatódik a szöveg. Az Abu Dhabi Nagydíj csütörtöki médiaeseményei előtt ez jelzésértékű: a csapattagok nem fognak válaszolni az ügyre vonatkozó kérdésekre.

A közlemény itt nem ér véget: kitér arra, hogy Brazília után a csapat tagjai sértő megnyilvánulásokat kaptak a közösségi médiában.

„Az ezt követő események a közösségi média tekintetében teljességgel elfogadhatatlanok. A gyalázkodó online magatartás Max, Checo, a csapat és családjaik irányába sokkoló és elszomorító, de sajnos olyasvalami, amire a sporton belül szomorú rendszerességgel fel kell hívni a figyelmet. Sem versenyzésben, sem a társadalomban általánosságban nincs helye, ennél jobban kell viselkedni. Végső soron ez egy sport, azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk. A halálos fenyegetések, gyűlölködő levelek, a bántó gúny a szélesebb körben vett családtagok irányába sajnálatra méltó. Mi a befogadást tartjuk értéknek, és azt akarjuk, hogy biztonságos hely legyünk bárki számára, aki itt dolgozik vagy csak élvezni akarja a sportot. A gyalázkodást be kell fejezni” – végződik a közlemény.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: