DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Max is mindent megtesz Checóért” – állítja Horner

Christian Horner szerint megbeszélték az ügyet, Verstappen és Perez kezet fogott egymással, eltökélten mennek az utolsó futamra. Csak az a céljuk, hogy Perez második legyen.

Max Verstappen viselkedése miatt kirobbant egy kisebb belviszály a Red Bullnál, ami már csak azért is érdekes, mert a csapat az egyéni és a konstruktőri vb-címet is tükörsimán szerezte meg idén, papíron semmi okuk nem lenne arra, hogy az ünneplésen kívül bármivel is foglalkozzanak. Sergio Perez egyéni második helye viszont prioritás az év végére, hiszen nem lehet más céljuk, de Max Verstappen egyáltalán nem segítette Brazíliában csapattársát, az istálló kifejezett kérései ellenére sem engedte vissza maga elé, így tulajdonképpen elvett tőle két pontot.

Perez ennek köszönhetően egálba került Charles Leclerc-rel az egyéni második-harmadik helyen, a csapatrádióban pedig úgy fogalmazott, hogy Verstappen megmutatta, hogy ki is ő valójában. Christian Horner csapatfőnök viszont a Sky Sportsnak adott nyilatkozatában igyekezett minél előbb, és minél inkább tompítani ennek élét.

-00122035_618_1



„Házon belül beszéljük meg ezeket a dolgokat. A pilóták nagyon-nagyon világosan beszéltek, Checo most holtversenyben áll Charles-lal, így megyünk Abu Dhabiba, a Ferrari sem cserélte meg a pilótáit, az utolsó futamon pedig mindent megteszünk, hogy Checo legyen az év végi második. Max is teljes mértékben támogatja ezt. A versenyzőink megbeszélték ezt, kezet fogtak, már a következő versenyre koncentrálunk” – nyilatkozta Horner.

„Csapatként dolgozunk és versenyzünk, a célunk pedig az, hogy Checo legyen a második a bajnokságban. Ezt még sosem értük el korábban, és Max jelezte az elkötelezettségét, hogy a lehető legtöbbet megtesszük azért, hogy ezt elérjük. Ez nyílt csata Checo és Charles között, ha pedig Max segíthet benne, akkor ott lesz. Checo fenomenális munkát végzett egész évben, megérdemli a második helyet, és mi megteszünk mindent ennek érdekében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: