DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ralf Schumacher: Steineréknek semmi sem volt jó

Komoly kifakadást intézett a Haas vezetése irányába a korábbi F1-es pilóta Ralf Schumacher annak kapcsán, hogy unokaöccse, Mick várhatóan nem folytathatja náluk 2023-ban.

Egyre több jel utal arra, hogy Mick Schumacher napjai meg vannak számlálva a Haasnál: egybehangzó sajtóértesülések szerint az amerikai istálló Nico Hülkenberg szerződtetését fogja bejelenteni a héten. A fiatal német valóban eléggé hullámzó idényt tudhat eddig maga mögött, amely során többször is jelentős anyagi kárral járó balesetet szenvedett. Ráadásul a pontszerzés is csak ritkán jött össze neki: ez alól a hétvégi Sao Pauló-i Nagydíj sem volt kivétel, amely után Schumacher úgy fogalmazott, hogy „olykor ez a te éved, máskor viszont nem – az idei valószínűleg nem az enyém”.

Mindenesetre Schumacher várható menesztése kapcsán sokadjára is megszólalt nagybátyja, a többszörös futamgyőztes Ralf, aki nagyon komolyan beleszállt a Haas vezetésébe: „Úgy látom, a Haas számára nehéz Micket választani, különben már régen megtették volna. Úgy gondolom, a csapaton belüli interakciók és Günther Steiner nyitottsága – hogy udvariasan így nevezzem – nem feltétlenül mutat pozitívan” – nyilatkozta a korábbi F1-es pilóta a Sky Deutschlandnak.

mick-schumacher-brazil-haas



„Mick megmutatta, hogy ott van benne a potenciál, de nem számított, mit csinált, a csapat és Günther Steiner sosem volt elégedett vele. Ezt a viselkedést nem lehet normál keretek között megmagyarázni. Majdnem biztosan kell lennie valami személyesnek is. Úgy hiszem, Günther Steiner nem tudja elolvasni, hogy valaki máson van a fókusz a Haasnál. Nagyon örül, amikor ő lehet a középpontban.”

Ralf Schumacher szerint unokaöccsének az sem tett jót, hogy nyíltan tudatták vele, hogy veszélyben van az ülése: „Ezt nem lehet személyzetmenedzselésnek nevezni. Motiválnod kell az alkalmazottaidat. Folyamatos nyomás alatt áll, hogy nem hibázhat, különben nem folytathatja a munkát a Haasnál. Ha ilyen teher van rajtad, nem tudsz szabadon versenyezni.”

Mick Schumacher számára a legfrissebb értesülések alapján amúgy a Mercedes dobhat mentőövet egy tartalékversenyzői állással: aligha véletlen, hogy épp a minap nyilatkozott róla és a teljes családról pozitívan Toto Wolff csapatfőnök. Minderről – és persze még sok másról is – szó esett a Formula Podcast interlagosi értékelő adásában is:

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: