DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sajtó: Hülkenberget választotta a Haas

A német média értesülései szerint Mick Schumacher nem maradhat az amerikai istállónál 2023-ra, helyére 35 éves honfitársát igazolták le, aki három év után kaphat ismét állandó ülést az F1-ben.

Továbbra is a Haas az egyetlen, amely még nem véglegesítette a 2023-as versenyzői felállását – pontosabban még a Williamsnél is kérdés, hogy a már bejelentett Logan Sargeantnek meglesz-e az induláshoz szükséges szuperlicenszpontja, ami a hétvégi Formula-2-es idényzáró után dől majd el.

A Sao Pauló-i Nagydíj hétvégéjén Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke elárulta: már döntöttek arról, ki lesz Kevin Magnussen csapattársa, csak még az utolsó részleteket véglegesítik a bejelentés módja és ideje kapcsán, de azt is elárulta, hogy még az Abu Dhabi GP előtt ismertetik a választásukat.

hulkenberg-f1-2022-dppi



Nos, a német sajtó értesülései szerint nem Mick Schumacherre esett a választásuk: a Bild úgy tudja, hogy Nico Hülkenbergnek szavaz bizalmat az amerikai istálló. Állítólag a szerződést kedden írhatják alá és szerdán érkezhet a hivatalos bejelentés.

Hülkenberg legutóbb 2019-ben teljesített egész szezont a Formula-1-ben, azóta 2020-ban a Racing Pointnál, idén pedig az abból átalakult Aston Martinnál futott beugróként néhány versenyt a koronavírus-fertőzött pilótákat helyettesítve. A német versenyző 35 évesen térhet vissza a száguldó cirkuszba.

Ami Schumachert illeti: vele kapcsolatban az F1-ben maradásra két módon nyílhat esély. Egyfelől reménykedhet abban, hogy Sargeant mégsem szerzi meg a licenszet, s akkor a Williams az ő szerződtetését is megfontolhatja. Másfelől pedig tartalékversenyzőnek igazolhat egy másik gárdához: állítólag a Mercedes érdeklődik is iránta, amennyiben a rajtrácsról szintén kiszoruló Daniel Ricciardo nem őket, hanem a Red Bullt választja ebben a szerepkörben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: