DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo visszatérhet a Red Bullhoz

Korábban is felmerült már ez az eshetőség, most pedig úgy tűnik, hogy meg is valósulhat Daniel Ricciardo Red Bullhoz történő visszatérése. Az ausztrálra tartalékversenyzőként számítanának.

A nyár elején kiderült, hogy Daniel Ricciardót élő szerződése ellenére kiteszi a McLaren a csapattól, ahelyét pedig Oscar Piastri veszi át 2023-tól. A Méhészborz így versenyzői ülés nélkül maradt a következő szezonra, s már el is ismerte, hogy nem lesz ott a rajtrácson jövőre.

Ugyan az ausztrál lélekben arra is felkészült, hogy akár ezek lehetnek utolsó Formula-1-es versenyei, azért még korántsem tett le egy jövőbeli visszatérésről, hiszen eredetileg azzal a céllal hagyja ki 2023-at, hogy 2024-re egy versenyképesebb ülést találjon magának a száguldó cirkuszban.



Korábban már a Mercedesszel is szóba hozták, mint tartalékpilóta, most pedig a Racing News 365 értesült arról, hogy a Red Bull nyitott lenne az ausztrál futamgyőztes visszafogadására, aki ugyanezen szerepkört tölthetné be az energiaitalosoknál is.

Az ausztrál 2011-ben mutatkozott be a HRT-vel az F1-ben, majd egy évre rá átkerült a Toro Rossóhoz, ahol két szezont húzott le, majd Mark webber visszavonulását követően megkapta a lehetőséget a nagycsapatnál is, amivel nagyszerűen élt, hiszen hét futamgyőzelmet aratott a Red Bull-lal, mielőtt 2019-ben kilépettt volna az istálló kötelékeiből.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: