DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez: Mindent megbeszéltünk Maxszal

A Red Bull mexikói versenyzője a közösségi oldalán úgy fogalmazott: már maguk mögött is hagyták az Interlagosban történteket, és továbbra is remek csapatként fognak együtt dolgozni a hollanddal.

Óriási vihart kavart a Formula-1-es Sao Pauló-i Nagydíjon és azt követően, ami a Red Bullon belül történt: a verseny hajrájában többször is arra kérték rádión Max Verstappent, hogy adja át a pozícióját a világbajnoki második helyért küzdő Max Verstappennek, ám a holland ezt nem tette meg. A csapatrádión úgy fogalmazott a holland, hogy „már megmondta”, hogy ne kérjék ilyesmire és az okokat is ismertette.

Később a kétszeres világbajnok arra utalt, hogy konkrét indoka volt arra, hogy ne engedje el Perezt, ami a sajtóban felröppent értesülések szerint az idei monacói kvalifikációval kapcsolatos, ahol a mexikói állítólag direkt okozhatott balesetet, hogy a piros zászló révén megtarthassa a csapattársáénál jobb rajtpozíciót – s ezt maga Verstappen sem tagadta (bár nem is ismerte el), hogy erről van szó.

perez-verstappen-redbull-2022-f1_2



A Red Bull a futam után rögtön azt hangsúlyozta minden megnyilatkozás során, hogy elrendezték a történteket, s Verstappen mindenben segíteni fogja kollégáját a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon a Charles Leclerc elleni csatában. Tulajdonképpen ugyanerről szólt Perez Instagram-posztja is, amelyben hétfő este erről írt:

„Micsoda nap volt a tegnapi… Egy biztos dobogó felé haladtunk a tempó hiánya mellett is, de minden bonyolultabbá vált számunkra a safety carral. Megyünk a következő futamra, teljes mértékben arra fókuszálunk, hogy mindent beleadjunk Abu Dhabiban” – fogalmazott a mexikói, aki így folytatta:

„Mindent megbeszéltünk Maxszal és a csapattal tegnap, és mindent házon belül fogunk tartani. Már mögöttünk is hagytuk ezt, és továbbra is nagyszerű csapatként fogunk együtt dolgozni, ahogy eddig. Csináljuk meg ezt, Red Bull Racing!”

A hivatalos kommunikáció szerint továbbléptek az interlagosi történteken az energiaitalosok versenyzői, s talán sosem tudjuk meg, hogy tényleg a monacói incidens állt-e a háttérben, s az tényleg szándékos volt-e Perez részéről. A mexikói és Leclerc amúgy pontegyenlőséggel vágnak neki a szezon utolsó fordulójának, azaz aki jobban szerepel Abu Dhabiban, az lesz ezüstérmes – ilyen formán pedig amúgy Verstappen legfeljebb hasonló segítséget tud nyújtani csapattársának, mint tette ő épp egy évvel korábban ugyanott Lewis Hamilton feltartásával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: