DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Nem lesz első számú pilóta az Aston Martinnál

Mike Krack elárulta, hogy Sebastian Vettel és Lance Stroll interlagosi incidense ellenére sem lesz kivételezés az Aston Martinnál, a csapat a jövőben is hagyja szabadon versenyezni pilótáit.

A silverstone-i alakulat versenyzői, Sebastian Vettel és Lance Stroll többször is meglehetősen kemény küzdelmet folytatott egymással az idei szezonban, legutóbb pedig a múlt hétvégi Sao Pauló-i Nagydíj sprintfutamán akaszkodott össze a két csapattárs, amikor Stroll nagy tempónál a fűre szorította az őt támadó Vettelt a Curva do Solt követő egyenesben. A négyszeres világbajnok komolyabb következmények nélkül úszta meg az esetet, amelyért a felügyelők egy tízmásodperces időbüntetéssel, valamint három büntetőponttal jutalmazták Strollt. Vettel az incidenst követően elismerte, hogy lenne mit fejleszteni a kettejük közötti együttműködésen, a gárda csapatfőnöke, Mike Krack szerint az interlagosihoz hasonló esetek azonban elkerülhetetlenek, amennyiben egy csapat hagyja szabadon versenyezni a pilótáit.



„Ezek a dolgok megtörténnek a verseny hevében, ezt láthatjuk más csapatoknál is. Szerintem fontos, hogy ne határozzuk el előre, ki az első számú, ki a második számú, mert ez a csapat dinamikájára is hatással lehet. Nálunk soha nem volt ilyesfajta megkülönböztetés, és a jövőben sem lesz, ebben az esetben pedig fel kell készülnöd arra, hogy ilyen keményen versenyeznek egymással. Nyilván nem szeretjük ezt látni, de ez történik, ha két versenyző ugyanolyan tempóval a pálya ugyanazon pontján találja magát” – idézi a Motorsport.com a luxemburgi szakember szavait, amelyek jelzésértékűek lehetnek Fernando Alonso szempontjából is, a spanyol ugyanis az idény végén visszavonuló Vettel helyét foglalja el jövőre az Aston Martinnál.

Stroll Austinban épp a spanyollal ütközött nagy sebességnél, Krack szerint azonban nincs szükség arra, hogy elbeszélgessenek a kanadaival. „Véleményem szerint néha túlságosan is felnagyítják ezeket a dolgokat és ő kerül a középpontba. Ezen kívül nincs egyéb hozzáfűznivalóm, szerintem minden rendben van ezzel kapcsolatban.” A csapatfőnök álláspontja alapján tehát könnyen lehet, hogy a Brazíliában Esteban Oconnal összetűzésbe kerülő Alonsóra a silverstone-i alakulatnál sem várnak majd nyugodtabb évek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: