DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Wolff szerint Hamilton és Russell jól dolgoznak együtt

Ismét két erős pilótája van a Mercedes istállójának Toto Wolff meglátása szerint. A csapatfőnök úgy érzi, a két versenyző hasonló szinten van és folyamatosan hajtják egymást.

Az idei évben csatlakozott George Russell a Mercedeshez, ám a szabályváltozások miatt az alakulat elveszítette korábbi fölényét, és egy küzdelmes idényt teljesítettek idén. A fiatal brit pilótának így nem volt túl sok esélye megszereznie első futamgyőzelmét, a kínálkozó alkalommal azonban nagyszerűen élt Brazíliában és elsőként intették le a Sao Pauló-i Nagydíjon.

Ez egyben a Mercedes első győzelme is volt 2022-ben, de Lewis Hamilton második helye révén egyből egy kettős sikernek örülhettek, ezt viszont a csapatfőnök csak a televízión keresztül láthatta. Toto Wolff ezúttal nem volt jelen a helyszínen, de véleményét így is megosztotta a nagyközönséggel.



„Néhány évvel ezelőtt Bahreinben George kezében volt a győzelem, most viszont meg is szerezte. Megvolt a tempója, és a végén ellenállt a nyomásnak, pedig Hamilton a nyomában volt. Mindketten igazi alfahímek, ami nagyszerű, mert nem kiskutyákat akarunk az autóinkba. A lehető legjobban fogjuk ezt kezelni a jövőben” – utalt arra Wolff a Sky Sports adásában, hogy esetleg még lehetnek problémák a csapattársak között.

„Erős volt a rajtja, aztán volt egy hullámvölgye, de folyamatosan egymást hajtják, amit jó látni. Jól dolgoznak együtt. Hamilton és Russell hasonló szinten vannak” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: