DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Gasly: Nem szóltak, hogy vissza kell adnom a pozíciót

A francia pilóta elmondása szerint az ötmásodperces büntetést megelőzően a versenyirányítás nem jelezte csapata felé, hogy vissza kell adnia a pozíciót Lance Stroll számára.

Pierre Gasly a tizenegyedik helyen végzett a Mexikóvárosi Nagydíjon, kevesebb mint egy másodperccel lemaradva az utolsó pontszerzőként befutó Valtteri Bottas mögött. Gasly a tizennegyedik rajtkockából vágott neki a futamnak, és úgy érzi, hogy be tudott volna kerülni a pontszerzők közé, ha nem kap büntetést a kanadai Aston Martin-versenyzővel kapcsolatos incidense miatt.

„Én autóversenyző vagyok. Ha látok egy rést, akkor meg fogom próbálni” – kezdte nyilatkozatát a Formula.hu jelenlétében Gasly, aki mondataival Ayrton Senna híres gondolatára próbált utalni. „Ha nem tetszik, akkor szóljanak, hogy adjam vissza a pozíciót és megpróbálom újra” – mondta az AlphaTauri versenyzője, aki elmondása szerint ettől függetlenül is gondolt Stroll visszaengedésére, azonban mivel nem szóltak neki, így nem tette meg. „Így csinálták a múltban, most valamilyen okból nem.”



„A kilencedik hely meglett volna, a büntetés nélkül tudjuk, hogy mi volt elérhető. Sajnálatos, mert ugyanaz a helyzet, mint múlt héten, 11. hely. Kár, hogy belekerültünk ebbe a szituációba, de változtatnom kell a hozzáállásomon, mert minden hétvégén ugyanannak tűnik a helyzet, úgyhogy változtatnom kell valamin” – mondta Gasly, aki többször is megerősítette, hogy csapata nem kérte meg arra, hogy adja vissza a pozíciót és szerinte ők sem kaptak erre utasítást.

„Nagyon kemények mostanában, múlt héten a fél mezőny túl sok helyet hagyott a biztonsági autó mögött és engem büntettek meg. Ezen a hétvégén pedig azt gondolom, hogy elég szoros volt, nem tudom, hogy miért nem kaptam üzenetet, hogy adjam vissza a pozíciót. A legjobbamat igyekszem adni az autóban, az utolsó dolog az, hogy hülye büntetőpontokat szerezzek és versenyidőt veszítsek. Úgy néz ki, hogy jelenleg nem tetszik nekik, amit csinálok, úgyhogy szeretném megérteni, hogy min kell változtatnom” – nyilatkozta Gasly, aki kissé könnyedebb hangnemben azzal zárta mondandóját, hogy igyekszik 2019 után ismételten a dobogóra állni Brazíliában.

Az AlphaTauri a francia esetleges pontszerzésével beérhette vagy meg is előzhette volna a Haast, akivel komoly harcot folytatnak a konstruktőri tabella nyolcadik helyéért, melyet jelenleg utóbbi birtokol 36 ponttal, egy egységgel megelőzve a faenzai alakulatot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: