DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainz nem érezte jól magát a Ferrariban

A spanyol nagyon elégedett volt a Ferrari tempójával pénteken, az austini aszfaltcsík bukkanói miatt mégis kellemetlenül érezte magát az F1-75-ben. Eközben Leclerc mozgalmas FP2-n van túl.

Biztatóan alakult a pénteki edzésnap a Ferrari számára, hiszen az első edzésen Carlos Sainz érte el a legjobb időt, a második gyakorláson pedig Charles Leclerc végzett az eredménylista élén. Utóbbiból azonban nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, hiszen a mezőny tagjai többnyire a Pirelli 2023-ra fejlesztett abroncsait próbálgatták, miközben Leclerc a saját programját futhatta, bepótolva ezzel a kimaradt első edzést, ahol a Ferrari ifjonca, Robert Svarcman ülhetett a monacói autójába.



Sainz elégedett a Ferrari pénteken mutatott sebességével, szerinte azonban egy dolog miatt még sok teendő vár a maranellóiakra a szombati kvalifikáció előtt. „Egyértelműen megvolt ma a tempónk, de a bukkanók miatt nem volt könnyű napunk. Austinban mindig hatalmas kihívást jelent megtalálni a megfelelő egyensúlyt, hogy az autó jól viselkedjen a rázóköveken és a bukkanókon. Annak ellenére, hogy nem a legkényelmesebb élmény volt a mai, összességében gyorsak voltunk, és csak ez számít” – idézi a spanyolt az F1.com. A silverstone-i győztes olyannyira elégedett az F1-75 sebességével, hogy a legjobb péntekjei között tartja számon az austini nyitónapot: „A tiszta tempó tekintetében a legjobbak között van, az érzést tekintve azonban nem annyira. Van még néhány teendőnk, amiket szombatra el kell végeznünk az autón, az FP3-on pedig sok dolgot ki kell próbálnunk, különösen a mai Pirelli-teszt miatt.”

Leclerc eközben többnyire a saját programját futhatta a pénteki második szabadedzésen, ami a kiesett FP1 miatt rengeteg elfoglaltsággal járt számára: „Nagyon sok dolgom volt, talán a legpörgősebb edzés, amiben valaha részem volt. De sikerült sok kört futnom, valamint kipróbálni több gumit is. Összességében pozitív napot teljesítettünk, jól érzem magam az autóban, és sikerült valamelyest pótolni a kiesett időt. Mint mindig, most is előre kell lépnünk szombatra, de jó érzéseim vannak” – foglalta össze pénteki élményeit a monacói, aki akár rajtbüntetéssel is számolhat a hétvégén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: