DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Steiner: Még mindig 50-50 Schumacher maradása

A Haas csapatvezetője a hazai nagydíjuk előtt újfent elmondta, hogy még nem született döntés a második 2023-as versenyzőjükről – viszont azt elismerte, hogy beszélt Nico Hülkenberggel.

Már csak két hely kiadó a 2023-as Formula-1-es rajtrácson: a Haas és a Williams egy-egy ülése. Előbbi alakulatnál még nem dőlt el, hogy Mick Schumacher egy harmadik szezonra is kap-e lehetőséget: bár eléggé úgy tűnt az előző hetekben, hogy igencsak inog a német ülése, Günther Steiner az USA Nagydíj előtt a német RTL-nek nyilatkozva megerősítette, hogy még mindig kétesélyes, hogy marad-e:

„Őszinte leszek: még mindig 50-50 százalék az esély. Még semmi sincs eldöntve. Logikusan nem fogunk döntést hozni Austin és Mexikó között sem, mivel egyszerűen ott nincs idő rá. Legközelebb a Mexikó utáni héten lehet időnk erre, mert ott nem lesz versenyünk, így több időnk lesz ezt átgondolni.”

schumacher-2022-f1-suzuka-dppi



Steiner a fentiekkel egyúttal azt is elárulta, hogy csütörtökön biztosan nem a pilótafelállásáról tesz bejelentést a meghirdetett austini sajtótájékoztatón az amerikai istálló. Annak kapcsán pedig, hogy mit kell tennie Schumachernek a helye megtartásához, a csapatfőnök egyetértett az alakulat tulajdonosával, Gene Haasszal, aki az igencsak drága autótörései mellett a pontszerzés reményét fejezte ki a némettel kapcsolatban:

„Abszolút. Amikor teljesítményről beszélek, az nálunk pontokat jelent. Mondjuk már ezt egy ideje. Szerintem igen igazságosak is vagyunk, adunk időt, pillanatnyilag nincs okunk a sietségre” – fogalmazott Steiner.

Schumacher mellett az utóbbi időben elsősorban egy másik német, Nico Hülkenberg nevét kezdték el emlegetni a Haast illetően. A csapatvezető nem is tagadta, hogy volt már egyeztetés a jelenleg az Aston Martinnál tartalékversenyzői szerepet betöltő pilótával: „Beszéltem vele. Régóta ismerem őt, és jobban is, mint például Danielt. Beszéltünk, de nincs még semmi eldöntve” – mondta el Steiner, aki az itt említett Ricciardo kapcsán a minap úgy nyilatkozott, hogy ha az ausztrál ülést szeretne náluk, fel kell hívnia – bár a többszörös nagydíjgyőztes legutóbb már kijelentette, hogy kihagyja a jövő évet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: