DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Steiner: Nem fogok Ricciardo után futni

A csapatfőnök megismételte korábbi álláspontját: ha Daniel Ricciardo versenyezni akar 2023-ban, meg fogja keresni a Haast. Lövése sincs arról, miért nem megy az ausztrálnak idén.

A Japán Nagydíj hétvégéjén Daniel Ricciardo kijelentette, nem csupán a McLaren versenyzője nem lesz 2023-ban, de a rajtrácsról is hiányozni fog a következő évben. Láttunk hasonló drámai bejelentés után pálfordulásokat a Formula-1-ben, és azt sem szabad elfelejteni, éppen Ricciardo közölte magabiztosan néhány hónapja, hogy jövőre versenyezni fog a McLarennél, ezért nem lehet teljesen kizárni, hogy az ausztrál végül mégiscsak marad a mezőnyben – erre a Haasnál lehet esélye, ahol a közelmúltban már többször felmerült a neve. Ehhez viszont neki kell kopogtatni a csapatnál, szögezte le Günther Steiner.

„Ha érdekeljük őt, akkor nem fog félni, hogy felhívjon. Én nem fogok futni utána” – mondta a Haas csapatfőnöke az Associated Pressnek, megismételve korábbi álláspontját, miszerint Ricciardónak kell keresnie az istállót, ha versenyezni akar 2023-ban. „Azt akarom, hogy inkább ő döntse el, mit akar csinálni, mielőtt rábeszélnénk valamire. Jó versenyzőnek tartom, és nem tudom, hogyan került ebbe a mostani helyzetbe, de az a véleményem, hogy magában kell letisztáznia, aztán eldöntenie, mit akar csinálni.”



„Számunkra nagy durranás lenne, hiszen korábbi futamgyőztes, most pedig munkanélküli. Még a tavalyi évben is futamot nyert. Sokra tartom versenyzőként, és lövésem sincs, miért nem teljesít jelenleg. Erre neki kell rájönnie” – tette hozzá Steiner a nyolcszoros futamgyőztes kapcsán.

Az ismert, hogy a Haasnál csak Kevin Magnussen rendelkezik szerződéssel a következő szezonra, Mick Schumacher ülése pedig kétséges. A csapat tulajdonosa, Gene Haas egy szokatlanul kritikus nyilatkozatott tett a németről, kiemelve, komoly anyagi terhet rónak a csapatra a másodéves pilóta balesetei.

„Ez a sport nem teszi lehetővé, hogy kvázi újonc versenyző legyél: egyszerűen túl drága. Ha hibázol a versenyző kiválasztásában, a stratégiában, a gumiválasztásban, az mind dollármilliókba kerül. Úgy gondolom, Mickben komoly potenciál rejlik, de egy vagyonba kerül, mert rengeteg autót tört össze, nekünk pedig nincs annyi pénzünk” – fogalmazta meg Gene Haas, de hozzátette: Schumacher sorsa saját kezében van, ha megmutatja, hogy képes pontokat szerezni, akkor még maradhat az alakulatnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: