DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Steiner: Ha akar, Ricciardo majd keresni fog

Miután Daniel Ricciardo ülés nélkül maradt 2023-ra, és mivel a Haas is megválhat Mick Schumachertől, Günther Steiner szerint az ausztrál eséllyel pályázhat megüresedett helyükre, ha úgy alakul.

Oscar Piastri McLarenhez való szerződésével a 33 éves ausztrál versenyző hoppon maradt jövő évi helyét illetően, az esélyei az F1-ben való maradásra pedig hétről-hétre csökkennek. Mivel nemrég bejelentették Guanyu Zhou maradását az Alfa Romeónál, már csak három istállónál van hely: az Apine-nál, a Williamsnél és a Haasnál. Utóbbi csapatnál Kevin Magnussen szerződését meghosszabbították, Mick Schumacher kontraktusa azonban még nincs megújítva.

Az ESPN szerint Günther Steiner már a nyári szünetet megelőzően felkereste Ricciardót egy esetleges megállapodás miatt 2023-at illetően, habár a 3-as rajtszámú pilóta helye a McLarennél akkor még stabilnak tűnt. Most a Haas csapatfőnöke a német RTL-nek nyilatkozva megerősítette, hogy Schumacher helye a csapatnál jövőre egyáltalán nem biztos. Ötven százalék esélye van annak is, hogy marad, és annak is, hogy távozik. Az ausztrál versenyzőről és arról, hogy van-e helye náluk, a következőt nyilatkozta:

„Danielnek először is el kell döntenie, hogy mit akar” – utalt azokra a hírekre, miszerint Ricciardo még a Nascarban is kiköthet 2023-ban. „Nincs értelme meggyőzni őt valamiről, ameddig ő nem dönt. Ha majd úgy érzi, akkor úgyis keresni fog, de meglehet, hogy egy évet kihagy, vagy valami mást csinál.”



A Holland Nagydíj után maga Daniel Ricciardo is azt mondta: nyitott bármilyen opcióra. „Mindennek megvan az előnye és a hátránya. Megvan annak is a pozitívuma, ha az ember picit pihenni szeretne, és mivel az utóbbi 18 hónap kicsit keményebbre és kihívóbbra sikerült számomra, egy kis távolság (az F1-től) lehet, nem is ártana” – nyilatkozta majd hozzátette, hogy mivel nem akar kiesni a ritmusból, bármire vevő, akár még egy tartalékversenyzői szerepkörre is. „Igazából mindenre kíváncsi vagyok, és meglátjuk, minek lesz értelme.”

Ami biztos, hogy a német jövője igen ingoványos az amerikai istállónál. Günther Steiner, a csapatfőnök már Monzában is kijelentette, hogy nem tudni, hogyan alakul a jövő, de ha úgy hozza az élet, akkor tapasztalt pilótát szeretnének majd Schumacher helyére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: