DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Schumachernek a Williamshez kellene mennie Fittipaldi szerint

A fiatal németnek a fejlődése szempontjából jobb helye lenne a Williamsnél Emerson Fittipaldi szerint, aki bővebben kifejtette véleményét a jövő évi felállásokkal kapcsolatban.

Hivatalosan még két hely kiadó a 2023-as rajtrácson, miután a Haas és a Williams istállóinál is csak az egyik pilótájukat nevezték meg egyelőre. A legtöbb pletyka Mick Schumacherrel kapcsolatos, akinek a hírek alapján még van esélye bizonyítania jelenlegi alakulatánál, ám az sem kizárt, hogy valaki mást szerződtetnek a helyére.

Günther Steiner és Gené Haas szavai alapján mindenképp tapasztalt versenyzővel akarnak dolgozni, így Nico Hülkenberget is szóba hozták a csapattal, de a Schumacherrel való hosszabbítást sem vetették el, miközben a fiatal pilótát a Williamsnél nagyon szívesen látnák. A helyzettel kapcsolatban az egykori F1-es pilóta, Emerson Fittipaldi is elmondta, mit gondol. A brazil úgy látja, Schumacher jobban tenné, ha váltana.

„Biztos, hogy Mick Schumacher egy jobb csapatba kerülhetne, mert a Williams egyre jobban teljesít. Megvan bennük a potenciál, hogy fejlődjenek és ez egy nagyszerű csapat lenne Micknek a jövőre nézve. A csapat készen áll arra, hogy a következő szintre lépjen” – idézte a legendás versenyzőt a PlanetF1.



A kétszeres világbajnok kitért Nyck de Vries helyzetére is, akinek az Olasz Nagydíj előtt még nem volt sok esélye, ám a Monzában mutatott teljesítményének köszönhetően többen is komolyan érdeklődni kezdtek iránta. A holland versenyző végül az Alpine-hoz távozó Pierre Gasly helyét veheti át az AlphaTaurinál.

„Egy nagyon jó helyen van Franz Tost vezetésével. A csapatuk nagyon különleges, imádják a versenyzést. Lenyűgöző volt a Williamsben, és biztos vagyok benne, hogy a következő szezonban is jó eredményeket érhet el, ehhez kétség sem férhet” – mondta el véleményét De Vriesről, de unokája, Pietro lehetőségeiről is beszélt, aki Mexikóban és Abu-Dhabiban is vezetheti a Haas autóját egy-egy szabadedzés erejéig.

„Azt hiszem, Pietro, jót tesz a karrierjének, ha továbbra is tesztel. Nagyon gyors és tehetséges, ez pedig segít neki, hogy megmutathassa. Nagyszerűen vezet, amitől boldog vagyok. Információkkal segítheti a csapatot, és biztos vagyok benne, hogy Kevin támogatni fogja őt. Jó dolog, ha valaki olyan van melletted, mint Magnussen, aki segíteni tud, és szerintem Pietro izgatott a lehetőség miatt. Több csapatra és elérhető helyre lenne szüksége ezeknek a fiatal tehetségeknek” – zárta gondolatait Fittipaldi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: