DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Hill: A Ferrari lábon lőtte magát

Amilyen jól indult a szezon, a folytatás olyannyira rosszul alakult a Ferrari számára. Damon Hill szerint a maranellóiaknak komoly esélye lett volna legalább az egyik vb-cím megszerzésére.

Suzukában eldőlt az egyéni cím sorsa, miután Max Verstappen bebiztosította előnyét a Japán Nagydíjon aratott győzelmével, a konstruktőri világbajnoki címre azonban még van némi sansza a Ferrarinak. Ehhez persze a Red Bullnak több hibát is el kellene követnie, így elég jó esély mutatkozik arra, hogy Austinban már végleg eldőlhetnek a dolgok.

Az 1996-os világbajnok, Damon Hill úgy véli, nehéz eldönteni, hogy az energiaitalosok fölénye saját zsenialitásuknak, vagy inkább az olasz istállónál elkövetett hibáknak köszönhető.



„Azt hiszem, igazából nagyon nehéz eldönteni, hogy a Red Bull és Max idei zsenialitása és szinte tökéletes teljesítménye miatt van ez így, vagy csak a Ferrari lőtte lábon magát. Időnként siralmas volt a teljesítményük, főleg mert az elején olyan ígéretesnek tűntek” – mondta az F1Nation podcastben.

A korábbi F1-es pilóta szerint a Ferrari több szempontból sem tudott igazi kihívója lenni a Red Bull párosának, így a Ferrari elszúrta az esélyét arra, hogy 2008 után ismét egy világbajnoki címet ünnepelhessen.

„A csapatstratégia és néhány versenyzői hiba között alapvetően nem tudtak előrébb lépni az autóval. Nem nyújtottak igazi kihívást Maxnak, ezért Sergio Perez és Charles Leclerc között még mindig szoros harc van a bajnoki pontversenyben” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: