DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Webber szerint Gasly kivirágzik az Alpine-nál

A korábbi Red Bull-pilóta szerint a francia jó eséllyel újabb szintre emelheti karrierjét következő állomásán. Az ausztrál elmondta véleményét Daniel Ricciardóról és Logan Sargeant F1-es esélyeiről is.

Pierre Gasly 2017-ben mutatkozott be a Formula-1-ben, az AlphaTauri jogelődjénél, a Toro Rosso csapatánál. A Red Bullnál töltött 2019-es fél idény kivételével csupán ennél a csapatnál versenyzett karrierje során, az energiaitalosok kötelékéből pedig sosem lépett ki. A szezon végén azonban, várhatóan 108 futamot követően megteszi majd ezt a francia, hiszen 2023-tól az Alpine versenyzője lesz.

A Red Bullnál 7 szezont lehúzó Mark Webber szerint Gaslynak jót fog tenni a váltás: „Kedvelem Pierre-t, egy kedves fiatal srác” – kezdte Webber a brit Channel 4 számára adott interjújában. „Hosszú ideje a Red Bullnál van, egy új környezetben kivirágozhat. Nyilvánvalóan, az Alpine egy francia márka, és Pierre helyileg nagyszerű lesz számukra, úgyhogy egy remek kis szerződtetéssé válhat.”



Az enstone-i alakulat eredetileg Oscar Piastrit szerette volna leigazolni, de 2021 F2-es bajnoka a McLarent választotta, ahol így Ricciardónak nincs maradása. Webber szerint honfitársa akár egy tartalékpilótai szereppel is jól járhat: „Egy tartalékversenyzői szerep a Mercedesnél? Ki tudja, hogy Lewis meddig fog még versenyezni. Szóval Danielnek döntéseket kell majd hoznia. A Mercedes egy elég jó vállalkozás, szóval ez olyasmi, amit megfontolhat.”

A kilencszeres futamgyőztes kifejtette a véleményét az esetlegesen a Williamsnél kikötő Sargeantről is, aki jelenleg a Formula-2-es tabella harmadik helyén áll és a királykategóriába kerüléshez szükséges szuperlicenszhez legfeljebb az ötödik helyre csúszhat vissza. „Általánosságban úgy gondolom, hogy ő a favorit” – mondta Webber, aki szerint az amerikainak elsőként arra kell figyelnie, hogy az F2-es rangsorban megtartsa helyét, azonban az ausztrál úgy gondolja, hogy a Liberty Media is szeretne egy tengerentúli versenyzőt a száguldó cirkuszban látni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: