DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bejelentette Gasly érkezését az Alpine

Összerakta a tisztán francia pilótafelállást az Alpine: hivatalossá vált, hogy 2023-tól az AlphaTauritól érkező Pierre Gasly lesz Esteban Ocon csapattársa. A Red Bull kötelékéből szabaduló pilóta több évre kötelezte el magát.

Hivatalos formát öltött, hogy Pierre Gasly az Alpine-nál folytatja pályafutását: a francia versenyző futamgyőztesként távozik a faenzaiaktól és végre felszabadulhat. Az elmúlt időszakban sokszor beszélt arról, hogy nem szeretné egész pályafutását nevelőcsapatánál tölteni, ha nincs esélye visszakerülni a Red Bullhoz, akkor inkább máshol keresne magának karriert. A korábbi McLaren-lehetőség kútba esése után végül dr. Helmut Markóék is rábólintottak az Alpine kérdésére és De Vries megszerzésével elengedték Gaslyt.

Az Alpine a hivatalos közleményében kiemelte, hogy tisztán francia pilótafelállásuk lesz, amire utoljára 1995-ben volt példa egy Formula–1-es csapat esetében.

„Örömmel csatlakozom az Alpine családjához és kezdem meg az F1-es karrierem új fejezetét. Különleges dolog egy olyan csapatnál vezetni, amelynek francia gyökerei vannak. Ismerem az Alpine erősségeit, versenyeztem ellenük az utóbbi években és a fejlődésük, valamint az ambíciójuk egyértelműen lenyűgöző. Szeretnék köszönetet mondani a Red Bullnak, hiszen ez lezárja a kilenc évig tartó közös munkánkat. Köszönöm a bizalmukat és támogatásukat, hogy F1-es pilóta lehettem és különlegesnek tartom azt, amit elértünk együtt az elmúlt évek során. Ami a folytatást illeti: a legjobb formámat akarom nyújtani és kamatoztatni a tapasztalatomat, hogy dobogókért küzdhessek és hozzátehessek az Alpine jövőbeli sikereihez” – mondta Gasly.

gas_7



„Nagyon örülök, hogy Pierre csatlakozik a csapatunkhoz 2023-ra és azon túl. Ő már egy bizonyított tehetség az F1-es közegben és ezt szeretnénk kihasználni. Több célunk is van a következő szezonokra és hiszem, hogy a pilótafelállásunk jól mutatja a magas ambícióinkat. Bízom abban, hogy Pierre és Esteban együtt képes motiválni a csapatot a fejlődés folytatására, amíg el nem érjük ezeket a célokat. Ugyanakkor szeretnénk megköszönni a Red Bullnak is, hogy beleegyezett Pierre távozásába” – tette hozzá Otmar Szafnauer csapatfőnök.

Laurent Rossi, az Alpine vezére is köszöntötte a csapatnál Gaslyt és kiemelte, hogy egy fiatal, de már tapasztalt versenyzőt igazoltak, aki beleillik az elképzeléseikbe, Luca de Meo, a Renault Csoport vezetője pedig azt említette meg, hogy büszke a tisztán francia felállásukra. Hozzátette: reméli, hogy a csapat a francia büszkeség szimbólumává válhat. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: