DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo valós opció volt az Alpine-nál

Az enstone-i csapat fontolóra vette, hogy az ausztrál pilótát ülteti Fernando Alonso helyére, azonban végül Pierre Gaslyra esett a választás. A franciának viszont tanulnia kell Ricciardo példájából.

A csapatfőnök Otmar Szafnauer elárulta, hogy az Alpine tárgyalásokat folytatott a McLaren jelenlegi versenyzőjével az istállóhoz való visszatérésről. Az ausztrál a jogelőd Renault-nál töltött el két évet és 2021-ben került jelenlegi munkaadójához. Azonban Oscar Piastri érkezésével nem tartottak igényt további szolgálataira, így új ülés után kellett néznie.

Szafnauer elmondása szerint tehát beszéltek Ricciardóval, viszont végül nem felelt meg azoknak a követelményeknek, melyeket a csapat állított fel az új pilótájának. Gasly igazolásának bejelentését követően az ausztrál megerősítette, hogy a jövő szezonban nem fog versenyezni a Formula-1-ben, viszont célja, hogy a 2024-es rajtrácson ott lehessen.



„Kezdetben valóban tárgyaltunk néhány pilótával, köztük Daniellel is” – kezdte az amerikai szakember a japán hétvégén. „De Pierre tökéletesen megfelel a kritériumoknak – tapasztalt, gyors és fiatal. Szóval, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy Pierre is szóba jöhet, még tovább szűkítettük a szűkített listánkat” – nyilatkozta Szafnauer, aki nagyon elégedett Gasly leigazolásával, hiszen Esteban Oconnal kiegészülve létrejön a teljes francia csapat az Alpine-nál.

Az egyszeres futamgyőztes pilóta pályafutása hasonlóan alakul, mint Ricciardóé, hiszen ő is a Red Bull kötelékéből kerül az enstone-i alakulathoz. Gasly számára nem sült el jól, amikor az első alkalommal hasonlított karrierje az ausztráléra, hiszen az energiaitalosok fél évet követően lefokozták, amikor Ricciardo helyére igazolt a Red Bullhoz. A francia bizakodhat abban, hogy mostani döntése jobb következményekkel jár majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: