DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo: Nem leszek jövőre a mezőnyben

Az ausztrál az Alpine–Gasly bejelentés után gyakorlatilag megerősítette, hogy kihagyja a 2023-as F1-es szezont. A McLarentől távozó pilóta minden erejével arra koncentrál, hogy 2024-re ülést találjon.

Azok után, hogy Pierre Gasly leigazolását bejelentette az Alpine, Daniel Ricciardo számára már csak két opció maradt arra, hogy 2023-ban is a Formula-1-es mezőnyben szerepeljen: a Haas és a Williams ülése. Bár a McLarentől idény végén távozó ausztrált egy ideig az amerikai istállóval szóba is hozták, reális esélyként vélhetően sosem merült fel egyik félben sem a többszörös nagydíjgyőztes érkezése, míg a sereghajtónak tekinthető Williamsnél nem is igazán került elő Ricciardo neve.

Mindenesetre amikor Suzukában arról kérdezték, hogy mit szól a Gasly-bejelentéshez az Alpine részéről, Ricciardo válaszában gyakorlatilag megerősítette, hogy 2023-ban biztosan nem lesz az F1-es mezőnyben:

ricciardo-mclaren-suzuka-1-v2



„Tudtam, hogy egyeztetnek egy ideje, tudtam, hogy érdeklődnek Pierre iránt. Felkészültem erre, nem ért meglepetésként” – idézi szavait a The Race. „Mondjuk úgy, hogy próbáltuk ezt körüljárni és kitalálni, mi a következő lépés. De úgy gondolom, a realitás most az, hogy nem leszek a rajtrácson 2023-ban. Azt hiszem, már 2024-et kell megalapoznunk. Úgy vélem, jobb lehetőségek lesznek majd akkor. Úgyhogy igazából ezt erősíti meg mindezt, és ezek a céljaink.”

A hírek szerint Ricciardo nyitott lenne arra, hogy tesztversenyzői állást töltsön be egy élcsapatnál: korábbi értesülések arról szóltak, hogy a Mercedesszel előrehaladott tárgyalásokat folytat erről, de ezt az ausztrál néhány napja nem kommentálta, de felmerült a lehetőség arra is, hogy egykori csapatánál, a Red Bullnál vállaljon hasonló feladatkört. Azt mindenesetre kizárta a pilóta, hogy más versenyszériában tűnjön fel:

„A terv az, hogy továbbra is részese legyek az F1-nek. Én ezt úgy látom, mintha megnyomtuk volna a ’szünet’ gombot a pályafutásomat illetően. Teljes mértékben 2024-re figyelünk. Lehetnek ilyesmi opciók, de ha úgy érzem, hogy ez eltérít a célomtól, akkor nem igazán ezt keresem. Bármennyire is hangzik klasszul, hogy máshol versenyezzek, az igazság az, hogy mentálisan még nem tartok ott. Még mindig itt vagyok érdekelt, és úgy érzem, egy kis idő ülés nélkül talán még jót is tehet nekem. Talán inkább ki fogom ezt használni, mintsem hogy valami másba fogjak csak azért, hogy lefoglaljam magam egy másik kategóriában. Elég meggyőződéssel mondhatom, hogy nem fogok máshova menni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: