DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Ricciardo nem akar semmit gyorsan aláírni

Továbbra sem tisztázott a jövője a McLarentől a szezon végén távozó ausztrálnak, de a többszörös F1-es nagydíjgyőztes nem is akar sietni a döntéssel. Hangsúlyozta: még mindig versenyezni akar.

Daniel Ricciardo a 2022-es idény végén távozik a McLarentől, és egyelőre továbbra sem dőlt el, hogy hol és milyen szerepkörben folytatja a karrierjét. Friss sajtóértesülések szerint az ausztrál közel lehet a megállapodáshoz a Mercedesszel egy tartalékversenyzői állásról, de maga a versenyző a Japán Nagydíj médianapján úgy nyilatkozott: semmit sem döntött még el, és nem is siet ezzel.

ricciardo-suzuka-day1-dppi



„Hogy mennyire akarom megoldani? Nincs szó arról, hogy ez probléma lenne. Inkább csak időt adok magamnak, hogy kitaláljam, végső soron mi a legjobb számomra a jövőt illetően” – fogalmazott Ricciardo a Formula.hu jelenlétében tartott sajtótájékoztatón. „Nincs sietség, nem érzek nyomást vagy bármi ilyesmit, hogy gyorsan aláírjak valamit azért, hogy meglegyek vele. Szeretném a megfelelő mennyiségű időt ráfordítani erre, hogy kitaláljam, mert ez nem olyan egyszerű, hogy csak aláírom az első szerződést, ami szembejön velem és újra itt leszek a rajtrácson.”

„Szóval nem sietek a döntéssel, szerintem ahogy haladunk előre a szezonnal, úgy válik majd világosabbá, mi a legjobb számomra. Nincs olyan, amit ne mondanék el nektek, teljes az átláthatóság ilyen szempontból, úgyhogy amint tudni fogom, mit csinálok, ti is tudni fogtok róla.”

Arra a kérdésre, hogy a múlt heti szingapúri ötödik helyezése, amely a legjobb eredménye volt a 2022-es szezonban, megerősítette-e abban, hogy 2023-ban is a rajtrácson szeretne lenni, így reagált Ricciardo:

„A jó eredmények segítenek, mindent jobbá tesznek, mindig élvezetesebb a mezőny elejében versenyezni. De nem hiszem, hogy feltétlenül az a kérdés, hogy még mindig akarom-e ezt csinálni. Még mindig akarom, ez független attól, hol állok. Jó érzés volt az eredmény, de nem gondolom, hogy ez változtatna a jövőt illető utamon a következő tizenkét hónapra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: