DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

2024-ben érkezne meg az Andretti

Továbbra is komolyak a szándékai az Andretti Autosportnak, a csapat ugyanis a 2024-es belépést tűzte ki célul. Bár egyelőre elég kevés esély van a bemutatkozásukra, úgy készülnek, mintha biztos helyük lenne a mezőnyben Mario Andretti szerint.

Többször is megerősítették az amerikai istálló részéről, hogy a közeljövőben a Formula-1-ben is szeretnének jelen lenni, ugyanakkor az FIA és a csapatok zöme sem lelkesedik igazán az ötletükért. Mindettől függetlenül a háttérben gőzerővel zajlik a munka, amire jó példa, hogy az anyavállalat, vagyis az Andretti Global egy 200 millió dollárba kerülő hatalmas főhadiszállást húznak fel Indiana államban, valamint saját bevallásuk szerint már beadták a szükséges papírokat a Nemzetközi Automobil Szövetség felé.

Az F1 1978-as világbajnoka nemrégiben elárulta, hogy eléggé csalódottak a fogadtatásuk miatt, most pedig a Sky Sportsnak nyilatkozva mondta el, milyen lépéseket tesznek a belépésük érdekében.



„Elmondhatom, hogy minden egyes nap dolgozunk ezen. A cél világos, erős és valós. Próbálunk megfelelni a kritériumoknak, és végig megyünk a teljes protokollon. A céljaink erősebbek, mint valaha, és elmondhatom, hogy 2024-ben már szeretnénk a rajrácson lenni” – kezdte mondandóját Mario Andretti.

A legendás versenyző úgy látja, meglepetést okozhatnak, ha sikerül elérni a céljukat, hiszen pontosan úgy dolgoznak, mintha fix helyük lenne a mezőnyben.

„Rengeteg munka folyik a színfalak mögött, ez nem kérdés. A felkészülésünk olyan, mintha már megkaptuk volna az indulási jogot, ezért meglepődnétek, hogy mennyi minden történik nálunk jelenleg” – tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: