DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Andretti: Nem adjuk fel az F1-es lehetőséget

Az 1978-as világbajnok Mario Andrettit nem érdeklik az elé gördített akadályok. Továbbra is úgy zajlanak az előkészületek saját F1-es csapata beindítása iránt, mintha megkapták volna a zöld jelzést.

2021-ben jelentek meg az első hírek arról, hogy Andrettiék szívesen csatlakoznának a Formula-1-hez. Eleinte arról volt szó, hogy a Sauber többségi tulajdonosaként érkeznek a száguldó cirkuszba, azonban anyagi nézeteltérések miatt ezt az üzletet nem sikerült nyélbe ütniük.

2022 februárjában Mario Andretti maga jelentette be, hogy fia, Michael előkészítette és benyújtotta a szükséges papírokat az FIA felé, hogy 11. csapatként csatlakozzanak 2024-től. Azonban a jelenlegi csapatvezetők zömétől negatív megnyilvánulás érkezett Andrettiék irányába, konkrétan a McLaren vezére, Zak Brown – akinek történetesen épp van egy csapata a tengerentúlon is – támogatta Andrettiék projektjét.

„Nyilvánvalóan csalódást keltőek az eddigi reakciók” – kezdte Mario Andretti a Planet F1-nek. „Ugyanakkor mi mindent megteszünk, amit kérnek tőlünk, legyen az bármi, mi megpróbálunk eleget tenni annak.”



„Úgy dolgozunk ezen a projekten minden egyes nap, mintha már megkaptuk volna a zöld jelzést. Michael már rajta van a papírmunkán és a részleteken, és határozottan kijelenthetem, hogy nem adjuk fel! Rendkívül komolyan vesszük ezt a lehetőséget, és készen állunk befektetni ebbe.”

Az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali is inkább Toto Wolff és Christian Horner szavait osztja, akik szerint inkább olyan márkáknak kellene engedélyt adni, akik értéket képviselnek, mint például az Audi. „Néha ugyanattól a csapattól is eltérő vélemények érkeznek erről a témáról, de azt nem tudom, ezt a tiszteletlen választ mivel érdemeltük ki.”

„A mi szándékaink jót tennének a sportnak, ráadásul egy olyan versenynaptárban, ami 24 futamot foglal magába, nagy teher van a csapatokon. Mi van, ha egy istálló egyszerűen nem tudja majd megengedni magának, hogy minden helyszínre elutazzon? 11 csapat 22 versenyzőjével legalább biztosítani tudnák a minimum létszámot ilyen esetekben.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: