DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Stílusos ünneplésre készül a Red Bull

Kissé zavaros körülmények között ugyan, de Max Verstappen már Suzukában megszerezte második vb-címét. A Red Bull csapatánál eléggé meglepődtek, amikor megtudták, ám nagyon büszkék a holland pilótára.

Verhetetlennek bizonyult Japánban Max Verstappen, aki mostani futamgyőzelmével karrierje második világbajnoki címét is bebiztosította. Miután Charles Leclerc a büntetésének köszönhetően a harmadik pozícióba csúszott vissza, a futamért pedig teljes pontokat osztottak, így már most megtörtént a címvédés.

Az eseten az energiaitalosoknál is meglepődtek, ám azt természetesen abszolút nem bánják, hogy ezen a helyszínen lett meg az egyéni cím. Christian Horner szerint nagy ünneplés várható, ám ehhez még szeretnék megvárni, hogy a konstruktőrök között is megszerezzék a világbajnoki trófeát.



„Egyre erősebbé vált és büszkén viselte az 1-es rajtszámot. Négy futammal a vége előtt sikerült. Összegyűlünk majd csapatként, hogy megünnepeljük, de ezt valószínűleg a konstruktőri győzelem utánra tartogatjuk. Összehívunk mindenkit, és stílusosan ünneplünk” – idézte a csapatfőnök szavait az F1 hivatalos weboldala.

Horner később a Sky kamerái előtt azt is elárulta, hogy a futam végén egy plusz kerékcserén is elgondolkodtak, hogy a leggyorsabb kör által meglegyen számukra a bónuszpont. „Azt hittük, hogy nem lesz teljes pontszám, és hogy nekünk egy hiányozni fog. Úgy gondoltuk, hogy a leggyorsabb körért kiállunk a bokszba, ez viszont minden álmunkat felülmúlta! Max igazán domináns volt. Ez a 14. győzelmünk, ami rekord számunkra, és ahogyan az első futam óta vezet… Volt némi nehézségünk az első versenyeken, de a csapattal együtt egy új szintre emelte a teljesítményét.”

Hozzá hasonlóan gondolkodott az istálló tanácsadója, Helmut Marko is, aki szintén megdicsérte Verstappent. „Nagy, de kellemes meglepetés. Csak akkor tudtuk meg, amikor a nyilatkozatok során mondták. Ő már egy sokkal érettebb versenyző, Budapesten vagy Spában is azt gondoltam, mégis ki ez a versenyző, aki a szabadedzéseken is, bumm, megmutatja a klasszisát! – értékelt sajátos módon a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: