DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc elfékezte utolsó esélyét is a végén

Nagyon furcsán dőlt el az idei világbajnoki cím sorsa, Charles Leclerc az utolsó sikánt fékezte el és vágta le a kanyart. De nem bánkódik, tudja, hogy úgyis csak idő kérdése volt Verstappen sikere.

Sokáig úgy tűnt, talán nem is lesz Japán Nagydíj az eső és leginkább a rossz látási viszonyok miatt, amit egy kör után meg kellett szakítani Carlos Sainz balesete miatt. Végül egy bő háromnegyed órára elengedték a mezőnyt. Charles Leclerc sokáig stabilan tartotta a második helyét, de végül az utolsó körös sikánátvágás miatt ötmásodperces büntetést kapott, így csak harmadik lett. Ezzel Max Verstappen megszerezte második világbajnoki címét, a Ferrari monacói pilótájának matematikai esélye sem maradt. Igaz, egyelőre kérdéses, hogy miért osztanak teljes pontokat ezen versenytáv után.

„Nem működtek jól az átmeneti esőgumik az autómon, az ötödik körtől kezdve folyamatosan szenvedtem és körről körre egyre rosszabb lett a helyzet. Az elején jók voltunk a gumik felmelegítésével, de aztán megint visszaesett a teljesítményünk” – nyilatkozta a végül harmadikként rangsorolt Charles Leclerc.

Még az érintettek sem tudták az interjú elején, hogy Verstappen hivatalosan világbajnok


„Természetesen gratulálok Max Verstappennek második világbajnoki címéhez. A mai nap nem sikerült jól, egyáltalán nem volt meg a kellő tempónk az első négy kör után, hogy beleszólhassunk a győzelem kérdésébe. De nem állunk le, év végéig nyomjuk tovább.”

„Csak idő kérdése volt, hogy Max mikor biztosítja be idén a világbajnoki címét. Számítottunk rá, hogy korán megnyeri, nyár óta elképesztően dominált. Mi arra törekedtünk és törekszünk, hogy minél jobb csapat legyünk, az elkövetkező időszakban pedig jóval nagyobb kihívás elé szeretnénk őt állítani. A szezont erősen akarjuk befejezni és hasonlóan erősen kezdeni a következőt is, most ez a fő célunk” – tette hozzá Leclerc, akinek még az ezüstéremért is meg kell majd küzdenie Sergio Perez ellen.

Tehát jelen állás szerint Max Verstappen 2022 világbajnoka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: