DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Latifi: A korai csere kulcsfontosságú volt

Első pontjainak örülhetett a 2022-es szezonban Nicholas Latifi, a kanadai pedig egy merész húzásnak köszönheti remek szereplését. Mindeközben Albont egy hűtőszivárgás késztette feladásra.

A Williams versenyzőjéről köztudott, hogy szereti az esős időjárási körülményeket, hiszen első F1-es pontjait is a csapadékos Magyar GP-n tudta megszerezni 2021-ben, idén pedig edzéselsőségnek örülhetett hazánkban a szombati szabadedzésen, melyen szintén eső áztatta a mogyoródi aszfaltcsíkot. A grove-iaktól az idény végén távozó Latifi Suzukában ismét megvillantotta képességeit, hiszen a kanadait a 19. helyről egészen a 9. pozícióig küzdötte fel magát a Japán Nagydíjon.

„A megfelelő döntést hoztuk azzal, hogy azonnal a köztes esőgumikra váltottunk. Ez kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy át tudjuk ugrani a többieket. Az elején egy kicsit szenvedtem az első gumikkal, de örülök, hogy sikerült tartanom a pozíciómat, és megszereznem első pontjaimat az idei szezonban. Boldog vagyok a csapat miatt, nekem pedig egy nagyszerű hangulatfokozóként szolgált” – idézi Latifit a RaceFans. A Williams pilótája Sebastian Vettel társaságában rögtön a biztonsági autó bokszba hajtását követően intermediate gumikat tetetett fel, ami mindkettejük számára kifizetődő döntésnek bizonyult.



A Williams járműteljesítményért felelős igazgatója, Dave Robson elárulta, hogy a kanadainak fontos szerepe volt a merész döntés meghozatalában: „Nicky kiváló munkát végzett ezek között a trükkös körülmények között. Neki is szerepe volt abban, hogy rögtön az elején köztes gumikra váltottunk, ami fantasztikus döntésnek bizonyult, hiszen rövidesen pontszerző helyre került. Ugyan Russellnek sikerült megelőznie őt, de hozta a McLarenek tempóját, és remekül menedzselte az autót.”

A garázs másik felében csalódott lehetett a hangulat, hiszen az idén már többször is villantó Alex Albonnak rögtön a rajtot követően fel kellett adnia a futamot: „Kár érte, mert szerezhettünk volna néhány pontot. Jól sikerült a rajtom, de a rossz látási körülmények miatt nem láttam a mellettem lévő autókat és a pályát sem. Volt egy apróbb összeérésem Kevinnel, ami ütést eredményezett a hűtőn, a szivárgás és az alacsony víznyomás miatt pedig ki kellett állnunk” – magyarázta a thai versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: