DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Russell és Leclerc támogatnák a szankciókat

A Mercedes és a Ferrari pilótája is egyetértettek abban, hogy a túlköltekezés esetén megfelelő büntetést kell kiszabni az érintett csapatokra. Úgy vélik, több pénzzel, több teljesítmény jár.

Bár szerdára volt várható állásfoglalás a Nemzetközi Automobil Szövetség részéről, végül csak jövő hétfőn derül ki, az egyes csapatok megfeleltek-e a pénzügyi szabályokban foglaltaknak. Még a Szingapúri Nagydíj hetében számolt be több sajtóorgánum is arról, hogy két csapat, vélhetőleg a Red Bull és az Aston Martin, túlléphették a költségvetési limitet a 2021-es szezonban, ám az egyelőre nem derült ki, hogy a feltételezések mennyire voltak megalapozottak, és mekkora összegről lehet szó, amennyiben igaznak bizonyulnak a pletykák.

A Japán Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján erről George Russell és Charles Leclerc véleményét is kikérték, akik igyekeztek nagyon diplomatikusan reagálni az ezt firtató kérdésre, de a Mercedes fiatal tehetsége egy ötletet is bedobott a kalapba. „Nem az én feladatom, hogy belemerüljek ezekbe a részletekbe, csak ülök és várom az eredményeket hétfőig, de a Mercedesnél szerzett tapasztalatokból tudom, hogy az egész csapat milyen keményen dolgozott azért, hogy a költségplafonon belül maradjon. Ha többet költhetnénk, a teljesítményünk is nagyobb lenne” – mondta el a Formula.hu munkatársa előtt.



„Bízom Mohammed ben Sulayemben, és az FIA-ban, hogy megfelelő büntetést szabnak ki bárkire, akit bűnösnek találnak a vádak alapján, mert ennek egyszerűnek kellene lennie. Szerintünk az összeget, amivel túllépték a keretet, levonhatnák a jövő évi költségvetésből levon vagy valószínűleg még egy kicsit többet is büntetésként, de várjunk és meglátjuk mi lesz” – tette hozzá Russell.

Hasonló véleményen volt a Ferrari monacói pilótája is, aki szerint egy ilyen ügyet nem szabad félvállról venni. „Ha csak magunkat nézzük, egyértelmű, ha több pénzünk van, akkor gyorsabbak leszünk a pályán. Amennyiben van olyan csapat, amelyik szabálytalan volt, akkor meg kell büntetni. Hogy mi legyen a büntetésük? Ebben nem én döntök, de biztosan szükség van büntetésre” – zárta gondolatait Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: