DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 22. kedd
F1

Leclerc szerint a Red Bull egyértelmű favorit, de Verstappen óvatos

Charles Leclerc szerint Japánban a Spában tapasztalt fölénybe kerülhet a Red Bull, de a második világbajnoki címére hajtó Max Verstappen úgy gondolja, itt sokkal kiegyenlítettebb lehet a harc.

A szezon kezdetén még Charles Leclerc rendelkezett comnbosabb előnnyel, miután Max Verstappen alatt többször is megállt az RB18-as az első versenyeken, ám az idő haladtával a holland utolérte őt, majd szinte állva is hagyta a pontversenyben az ígéretesen kezdő ferrarist.

Leclerc korábban már elmondta, hogy Belgiumban fogadta el végleg, hogy ez az év elúszott, most pedig a Japán Nagydíjon sem számít semmi jóra, mivel a pálya karakterisztikája rendkívül hasonló a belga aszfaltcsíkéhoz.



„Merőben eltérő autót hoz ide mindenki, mivel ezen a pályán minden – máshol egyedi – jellegzetesség megtalálható. Éppen ezért arra számítok, hogy a Red Bull rendkívül erős lesz ezen a hétvégén” – mondta Leclerc a Formula.hu jelenlétében tartott sajtótájékoztatón.

„Spához hasonló beállításokra lesz szükség, így joggal várhatjuk, hogy gyorsak lesznek. Remélhetőleg mi is erősebbek leszünk itt, mint ott” – tette hozzá a monacói, akinek válaszolt is ebben a kérdésben a mellette ülő Max Verstappen.

„Valóban vannak hasonlóságok Suzuka és Spa között, de itt nagyobb leszorítóerőre van szükség. Igen, ott jól szerepeltünk, míg másoknak nem igazán jött össze az a hétvége, de azt gondolom, hogy itt szorosabb lesz a küzdelem. A Ferrarinak leginkább az egykörös tempója kiemelkedő, remélhetőleg mi pedig a versenyen tudunk majd jobb tempót mutatni, de én szoros hétvégére számítok Japánban.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: