DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo szerint a türelem volt a kulcs

Ezúttal kijött a lépés Daniel Ricciardo számára, aki érthetően boldog volt az ötödik hellyel. Az ausztrál szerint ehhez fontos volt, hogy higgadtak tudjanak maradni a stratégiát illetően.

Miközben az elmúlt hónapok nagyrészt arról szóltak, hogy Daniel Ricciardo jobbára csak szenved a McLaren autójával, Szingapúrban nagyszerűen alakult a versenye. Ugyan az időmérő edzést mindössze a 17. helyen zárta, és George Russell büntetése után is csak egy pozícióval került előrébb, az esős körülmények a kezére játszottak, a wokingiak pedig egy jó stratégiát vittek véghez.

Az ausztrál versenyző szerint, amit vásárnap láthattunk tőlük, az több szempontból is igazi csapatmunka volt.



„Nagyon boldogok vagyunk, mindkét autó a legjobb ötben van és nagyon régen volt már, hogy ilyen vasárnapot zártunk. Mit is mondhatnék? Nagyon érettek voltunk és türelmesek egy csomó alkalommal, amikor a slickekre való váltásról volt szó. Nagyon csábító lehetőség volt, de nem igazán lelkesedtünk érte. Később aztán valahogyan minden a mi kezünkre játszott, a biztonsági autóval is jó helyzetbe hoztuk magunkat, Lando pedig hibára kényszerítette Maxot a nedves úton, ami egy újabb pozíciót jelentett, szóval ez egy nagyszerű csapatmunka volt” – utalt Verstappen hibájára a Norris elleni csata során.

Ricciardo számára ez az eredmény volt eddig a legjobb az idei szezonban, csapattársával szembeni lemaradását pedig jól mutatja, hogy 2022-ben ezzel együtt összesen ötször zárt a pontszerzők között. Eddigi legjobbja egy hatodik hely volt, amit még Ausztráliában ért el.    

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: