DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Norris: Ez sokkal jobb, mint amire számítottunk

A remek negyedik-ötödik helyeken ért célba a két McLaren az F1-es Szingapúri Nagydíjon: a brit szerint a maximumot hozták, Ricciardo pedig úgy érzi, járt már neki némi szerencse.

Miközben a szombati időmérő után Lando Norris az előkelő rajthelye ellenére sem nyilatkozott elégedett az autó fejlesztéseiről, vasárnap már végképp megvolt minden oka az örömre a britnek és a csapatnak is: a fiatal pilóta a negyedik, a csapattárs Daniel Ricciardo pedig az ötödik pozícióban futott be Szingapúrban. Mivel ráadásul fő riválisuk, az Alpine dupla műszaki probléma miatt nullázott, a wokingiak ezzel átvették a negyedik helyet a konstruktőri értékelésben.

Norris az értékelését Ricciardo, majd a csapat méltatásával kezdte: „Gratulálok neki is, ma maximalizáltuk a dolgokat, szó szerint nem tudtunk volna jobban teljesíteni. Nagyszerű munka mindenkitől, beleértve a teljes stratégiai csapatot. Kimaxoltuk ezt a napot, különösen annak fényében, hogy másoknak meg gondjaik voltak. Boldog vagyok, remek hétvégét zártunk, még ha nem is a legkönnyebbet. Az elején úgy érződött, hogy az egyik legrosszabb lehet, de végül majdnem az idei egyik legjobb lett.”

norris-mclaren-szingapur



Úgy tűnt egy ideig az utolsó SC-fázis után, hogy a britnek akár Carlos Sainz ellen is lehet esélye, de Norris szerint nem volt reális a dobogó: „Próbálkoztam. Eléggé lassú volt az újraindítás után, nem tudom, miért. Eléggé meglepett, hogy így utol tudtam érni. De szerintem ha egy másodperccel gyorsabb lettem volna, akkor sem lettem volna képes megelőzni. Max nyilván próbált engem megelőzni, de kiment egyenesen” – utalt Verstappen ellene elkövetett hibájára. „Talán a végén jobb volt a helyzet, de így sem volt esélyem. A tempó rendben volt, úgy érzem, jó és okos versenyt futottam ma, és ez nekem és Danielnek is kifizetődött. A negyedik és ötödik hely sokkal jobb, mint amire számítottunk.”

Mindeközben Ricciardo is roppant boldog volt az ötödik helyezésével: „Szükségünk volt erre, és amennyire várom már Japánt, annyira szeretném ezt kiélvezni. Régóta nem éreztem ilyen jól magam, mint ezzel az eredménnyel. Azt hiszem, talán a tavalyi szaúdi futamon voltam utoljára az első ötben… szóval igen, idén még nem volt, de tudjuk, milyen évem volt, és egyértelműen úgy érzem, kijárt már egy kis szerencse nekem.”

A szerencse valóban szerepet játszott az ausztrál helyezésében, hiszen Ricciardo azok közé tartozott, aki a Yuki Tsunoda balesete miatt pályára küldött biztonsági autó mögött tudta megejteni az intermediate gumikról slickekre való váltást, így kevesebb időveszteséggel járt számára a bokszlátogatás: „Jól jött ki a helyzet számunkra, végre visszatértünk a pontszerzők közé, és nyilván ez egy nagy nap a csapatnak. Úgyhogy elégedetten zárjuk a vasárnapot – rég volt már ilyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: