DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff és Hamilton már tárgyaltak a hosszabbításról

Szoros kapcsolat alakult ki az évek során Toto Wolff és Lewis Hamilton között, így nyíltan tudnak beszélgetni bármiről. A csapatfőnök szerint nemrégiben a brit pilóta szerződése is szóba került.

Tavaly nyáron jelentették be, hogy Lewis Hamilton 2023 végéig mindenképp a Mercedes csapatát erősíti, de ennek ellenére időnként felmerülnek olyan pletykák, hogy a hétszeres világbajnok a közeljövőben befejezheti pályafutását.

Többek között ez is szóba került abban az interjúban, amit Szingapúrban készített a Mercedes csapatfőnökével a korábbi F1-es pilóta, David Coulthard. A Channel 4-en leadott beszélgetésben Wolff elárulta, hogy a versenyhétvége előtt már beszéltek erről Hamiltonnal, aki egyelőre folytatni szeretné a versenyzést.



„Közel lakunk egymáshoz, ezért sokat beszélünk egymással. Éppen a múlt héten ültünk le, és megkérdezte: nézd, még további öt év van bennem, te hogy látod? Az idő múlásával egyszerűen összenőttünk. Teljesen átlátjuk a másikat, és Lewis lesz az első, aki azt fogja mondani, hogy már nem akarom ezt tovább csinálni. mert nincsenek meg a reakcióim, vagy már nem élvezem ezt a munkát, mert jött egy másik generáció, amelyik nagyon erős. Nincs kétségem afelől, hogy bármiben is állapodjunk meg a szerződéshosszabbítást illetően, mindketten mindig nagyon nyíltan fogjuk megbeszélni, hogy mit tartogat a jövő” – mondta el őszintén Wolff.

A szakember több példát is felhozott arra, hogy Hamilton miért is folytathatná a következő években. A Mercedes versenyzője jelenleg 37 esztendős, de van néhány kivételes képességű sportoló, akik 40 év felett is jól teljesítenek.

„Nem tudom, hogy a 40 év az-e, amikor azt mondod, hogy ez már nem megfelelő egy versenyző számára. Fernando (Alonso) 41 évesen, még mindig nagyon jó. Hogy ugyanolyan-e mint 25 évesen? Nem tudom, de továbbra is versenyképes. Tom Bradyt is nagyon csodálom azért, mert fegyelmezetten kezeli az életét és a sportot, 43 vagy 44 esztendősen még mindig a pályán van. Lewis, azzal, ahogyan az életét kezeli, és azzal, hogy teljes mértékben, ultra-szorosan az F1-re koncentrál, szerintem elég messzire juthat, mivel minden más csak hobbi a számára” – tette hozzá Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: