DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Szingapúri Nagydíj – A rajtrács

Charles Leclerc Monza után ismét az élről indulhat, a monacóinak ezúttal Perez és Hamilton támadásait kell majd kivédekeznie a rajtnál. Ezt a hétvégét sem úsztuk meg motorcsere nélkül.

A monzai büntetéscunamit követően ezúttal lényegesen kevesebb változás van a kvalifikáció végeredményéhez képest Szingapúrban, hiszen George Russell személyében csupán egyetlen versenyző vághat neki büntetéssel a futamnak. A Mercedes egy komplett erőforráscserét hajtott végre Russell autójában, amit az FIA technikai delegáltjának jóváhagyása nélkül eszközöltek, ezért a brit a rajtrács vége helyett a bokszutcából lesz kénytelen a mezőny után eredni. 

A királykategória mezőnye 2019 után tér vissza az F1 történetének első éjszakai versenyének helyszínére, ahol várhatóan ismét egy közel kétórás száguldás vár a mezőny tagjaira. Leclerc a monzai csalódást egészen biztosan győzelemmel szeretné feledtetni, Sergio Perez pedig bizonyítaná, hogy továbbra is képes magas szintű teljesítményére. Lewis Hamilton számára talán a mostani lesz a legnagyobb esély arra, hogy folytassa nagyszerű sorozatát, miszerint pályafutásának minden évében ünnepelhet legalább egy futamgyőzelmet.



Max Verstappennek Budapestet, Spát, valamint Monzát követően ismét hátrébbról kell majd megpróbálnia felérnie a dobogóra. Vajon sikerül megtartania a holland pilótának a júliusi Francia Nagydíj óta húzódó győzelmi sorozatát? A középmezőny szintén izgalmas küzdelmet ígér, hiszen Fernando Alonso az ötödik, Lando Norris a hatodik, Pierre Gasly pedig a hetedik helyről várhatja a piros lámpák kialvását, adott esetben pedig az élmezőny levesébe is beleköphetnek. Érdekfeszítő 61 kör vár ránk tehát Szingapúrban, ahol szintén nagy esély van a biztonsági autó felbukkanására is. Kezdés magyar idő szerint 14 órakor.

A Szingapúri Nagydíj rajtrácsa:

1 Charles Leclerc    
  Ferrari    
    2 Sergio Perez
      Red Bull
3 Lewis Hamilton    
  Mercedes    
    4 Carlos Sainz
      Ferrari
5 Fernando Alonso    
  Alpine    
    6 Lando Norris
      McLaren
7 Pierre Gasly    
  AlphaTauri    
    8 Max Verstappen
      Red Bull
9 Kevin Magnussen    
  Haas    
    10 Yuki Tsunoda
      AlphaTauri
11 Lance Stroll    
  Aston Martin    
    12 Mick Schumacher
      Haas
13 Sebastian Vettel    
  Aston Martin    
    14 Guanyu Zhou
      Alfa Romeo
15 Valtteri Bottas    
  Alfa Romeo    
    16 Daniel Ricciardo
      McLaren
17 Esteban Ocon    
  Alpine    
    18 Alexander Albon
      Williams
 19 Nicholas Latifi    
  Williams    
       
  Bokszutcai rajt    
  George Russell    
  Mercedes    
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: