DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Tsunodát nem érdekli, hogy ki lesz a csapattársa

A japán pilóta először köröz Szingapúrban, hiszen a tavalyi szezonban nem járt a mezőny a miniállam utcáin. Az AlphaTauri versenyzőjének tetszik a pálya, a csapat másik ülésével pedig nem foglalkozik.

Yuki Tsunoda a Szingapúri Nagydíj pénteki szabadedzésein a 15., illetve a 17. helyen végzett, azonban jól érezte magát a pályán. Annak ellenére, hogy a japán csak most vezet először az aszfaltcsíkon, úgy érzi, hogy a virtuális térben történt felkészülés jól sikerült. Tsunoda elmondása alapján egy napot töltött a pálya megismerésével a szimulátorban.

„Élveztem, az biztos. Nagyon zsúfolt és nagyon meleg van. Elég rázós. Egy kicsit olyan, mint Monaco és Azerbajdzsán kombinálva, de egyelőre élveztem” – kezdte az AlphaTauri-pilóta, akinek csapattársa, Pierre Gasly az első szabadedzésen a 9., a második gyakorláson pedig a 14. lett.



A falak közelsége, a pálya szűkössége kapcsán Tsunoda csak viccelődött: „Nem mentem ma falnak, úgyhogy jó kezdet.” A fiatal japán az 5-ös kanyart érezte a legrázósabbnak, de nem volt problémája a rázókövekkel. Azt viszont elismerte, hogy simábbnak gondolta a terepet. „Nem gondoltam ennyire rázósnak. Azt mondom, hogy eléggé hasonlít ahhoz, amilyen a szimulátorban volt felkészülés közben.”

A hétvége előtt sokakat foglalkoztatott, hogy fizikailag mennyire bírják majd a pilóták a vasárnapi napot. Tsunoda is érzi, hogy komoly megmérettetés vár rá: „Nem akarok erre gondolni még, de legalább egy kicsit hűvösebb lesz a héten, úgyhogy ma már megtapasztaltam a legmelegebb napot az előrejelzések szerint.”

Azonban az AlphaTauri versenyzőjét nemcsak a hétvégével kapcsolatban faggatták, hanem megszólaltatták az esetleges új csapattárs ügyében is: „Nekem mindegy, őszintén szólva. Nem igazán érdekel. Bárki jön a csapatba, nem változtat azon, hogy nekem mi a dolgom. Kifejezetten élvezem a harcot az utóbbiakban Pierre-rel, főként az időmérőn és hosszú etapokon. Természetesen még mindig van olyan terület, ahol tudok tanulni tőle, például a visszajelzésben vagy a mérnökökkel való kommunikációban. Még mindig van hat verseny, úgyhogy biztosan a lehető legtöbbet fogom tanulni tőle” – taglalta Tsunoda, akinek a legfrissebb sajtóinformációk szerint Nyck de Vries lehet a 2023-as csapattársa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: