DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Felemás szabadedzéseken van túl Leclerc

Ugyan a monacói pilóta mindkét gyakorlást az első háromban zárta, nem volt teljesen elégedett, mert a fél délutánt (éjszakát) a garázsban kellett töltenie. Ennek ellenére bízik az autó tempójában.

A Szingapúri Nagydíj pénteki napján a második legjobb időt autózta Charles Leclerc, akinél csupán csapattársa, Carlos Sainz tudott gyorsabb kört menni. A Max Verstappenhez legközelebb, 116 pontra álló pilóta úgy érzi, hogyha nem lesz problémája a szombati szabadedzésen, akkor ott lehet a legjobbak között.

„A teljesítmény tekintetében ez egy pozitív nap volt, a körözés szempontjából pedig nagyon, nagyon nehéz nap volt számunkra. Elég sok problémánk volt, és nagyon korlátozottan köröztünk, a harmadik szabadedzésen fel kell zárkóznunk” – kezdte Leclerc, aki bizakodik abban, hogy a holnapi délután folyamán több kilométert tud majd megtenni az időmérő előtt, és pótolni tudja a ma kimaradt tapasztalatokat.



A monacói viszont nem túlzottan nyugtalan, annak ellenére sem, hogy nem tudott versenyszimulációt végezni: „Minél több kört teljesítesz, annál gyorsabb leszel. De nem nagyon aggódom, csak nem volt jó napunk.” Emiatt elmondása szerint ismeretlen számára az autó versenytempója, de az egykörös teljesítményben nagyon bízik: „A legjobb eredményre törekszünk. Megcélozzuk a pole-t és meglátjuk, hogy mi lehetséges" - mondta a monacói, aki a legutóbb itt futott időmérőn az első rajtkockát szerezte meg.

A szingapúri futammal kapcsolatos fizikai kihívásokra is kitért Leclerc: „Elég meleg volt, de ezek még csak szabadedzések, úgyhogy most még rendben van, de a verseny nagyon kemény lesz."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: