Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. december 1. csütörtök
F1

Norris elképesztőnek tartja Verstappent

A McLaren istálló pilótája szerint a Red Bull regnáló világbajnoka, aki jó úton jár második egyéni címének megszerzése felé, a sportág legtehetségesebb versenyzői közé tartozik.

Lando Norris, aki a közelmúltban saját magát a McLaren vezérének titulálta, méltató szavakat mondott holland versenytársáról, Max Verstappenről. Ugyan sokak számára megosztó Verstappen tavaly megszerzett világbajnoki címe annak körülményei miatt, azonban idei dominanciája bizonyítja képességeit, mellyel a brit pilóta szerint minden idők legjobbjai közé sorolható.

„Elképesztő teljesítményt nyújtott és nagyon lenyűgöző volt. Olyan, mint Lewis a korábbi években. Ő az egyik legtehetségesebb pilóta, aki valaha is a Formula-1-ben versenyzett, az egyik leggyorsabb. Nem kétlem, hogy idén megnyeri a második címét és valószínűleg a jövőben még néhányat fog nyerni” – mondta Norris, akinek csapata bizakodik abban, hogy 2023-tól nehezebbé tehetik a fiatal versenyzőjük által Verstappennek jósolt címek megszerzését.A 22 éves pilótát az nyűgözi le a legjobban, ahogy holland versenytársa a hétvége legelejétől a kockás zászlóig képes a határon körözni. „Még az első, a második és a harmadik szabadedzésen sem megy a limit alatt, mindig a határokat feszegeti. Ráadásul az első szabadedzésen, az egész nap első körében gyorsabb az ideje, mint amit mi teljesítünk az időmérőn” – mondta Norris.

„Talán be kellene ülnie a mi autónkba, hogy megnézze, hogy milyen az!” – viccelődött a brit, aki negyedik szezonját tölti a királykategóriában, szemben Verstappennel, aki már a nyolcadik idényében jár. A McLaren versenyzőjének tehát még bőven van ideje beérni a holland eredményeit, melyhez az első lépést a hőn áhított győzelem megszerzése jelentené.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: