DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Norris úgy érzi, már most ő a csapat vezére

A McLaren ifjú brit pilótája nem tart attól, hogy Oscar Piastri érkezésével jövőre neki kell a vállára vennie a csapatot, hiszen érzése szerint már most is abban a pozícióban van a wokingiaknál.

Lando Norris a negyedik szezonját tölti az F1-ben, ami alatt a mezőny egyik legjobb pilótájává nőtte ki magát, sokak szerint tehetsége egyenesen Max Verstappenéhez, vagy épp George Russelléhez mérhető. A McLaren fenegyereke 2023-ban új csapattársat kap, jövőre ugyanis már Oscar Piastri oldalán szállhat majd harcba a győzelmekért és dobogókért, melynek következtében Norris lesz a wokingiak rangidős versenyzője, királykategóriás pályafutása során először. A brit azonban nem fél a rá háruló felelősségtől, hiszen érzése szerint már most is ő a csapat vezére.



„Én úgy érzem, hogy már jelenleg is ebben a pozícióban vagyok. Szerintem a csapatból senki nem mondaná azt, hogy Daniel mutatja az irányt, és segít nekem a dolgokban. Már most érzem, hogy az általam mondott dolgoknak súlya van, ezért mindenki odafigyel rájuk és komolyan veszi őket. Különösen azért, mert az elmúlt években egy kicsit többet tudtam kihozni az autóból, ez pedig mindig segítséget jelent számomra” – idézi a britet a RacingNews365. „Készen állok rá, hiszen már öt-hat éve a csapat tagja vagyok, idén pedig már negyedik éve versenyzem velük. Ismerem a srácokat, és ők is ismernek engem annyira, hogy tudják, mindent kihozhatunk egymásból.”

A McLaren saját nevelésű versenyzője megismételte álláspontját, miszerint nem ő az első számú versenyző az istállónál, ennélfogva az autót sem az ő stílusára szabták: „Sokszor látok olyan megszólalásokat, hogy az autó az én igényeim szerint lett tervezve, de ennél nagyobbat nem is tévedhetnének. Én egyszerűen csak vezetem a csapat által épített versenygépet, és ugyanez a helyzet Daniel esetében is. Az egyetlen dolog, ami egyedi, az a gombok színe a kormányomon, ugyanakkor szerintem ez nem jelent túl nagy előnyt a másik versenyzővel szemben. Nincs sok dolog tehát, amihez hozzájárulhatok a tervezés terén, és ez nem is az én feladatom, mellesleg nem is vagyok annyira jártas benne, hogy tanácsokkal szolgáljak. Néha elmondom a véleményemet, de ennél többet nem szoktam tenni” – zárta gondolatait Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: