DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris szerint nincs sorrend a McLarennél

Cáfolja azt a felvetést a fiatal brit pilóta, hogy sorrendet alkalmaznának a McLaren csapatánál a versenyzők között. Norris úgy véli, túl sok vita van erről a témáról.

Megelégelte azokat a pletykákat Lando Norris, melyek arról szólnak, hogy a Mclarennél, vagy esetleg más alakulatoknál a csapaton belüli sorrend lenne az egyik legfőbb téma. A 22 esztendős versenyző szerint valójában nem így mennek a dolgok az F1-ben.

Norris szerint az emberek sokszor túlgondolják ezeket a dolgokat, és véleménye szerint a csapatok általában egészen más hozzáállást alkalmaznak. „Túl sok olyan beszélgetést látok, amely annak a mentén zajlik, hogy csak az egyik versenyzővel törődnek, a másikkal pedig nem” – idézte a wokingi alakulat pilótáját a Motorsport-Magazin.



A brit szerint fontos megérteni, hogy az istállóknál alapvetően a csapatként maximálisan elérhető eredmények az elsődlegesek, ez pedig a McLarennél sincs másképp Daniel Ricciardo és az ő esetében.  

„Daniel segíthet nekem bizonyos helyzetekben, és néha én is segíthetek neki. Ezt minden hétvégén megbeszéljük. Ez szó szerint az első és második versenyzővel való szerepmegosztás ellentéte. Arról szól, hogy hogyan tudunk egységként jobban együttműködni, hogy végül jobb eredményeket érjünk el” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: