DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Norris: Nem a hetedik helyekért vagyok itt

Elégedett vele a McLaren versenyzője, hogy pillanatnyilag ő áll a legjobban a nagycsapatok versenyzői mögött, de hosszú távon a célja az, hogy futamgyőzelmekért harcolhasson az F1-ben.

Bár a konstruktőrök között az Alpine néhány futammal ezelőtt átlépte a McLarent a negyedik helyért zajló versenyben, a pilóták pontversenyében ugyanakkor a wokingiakat erősítő Lando Norris áll a legjobban, konkrétan a hetedik helyen a három nagycsapat (Red Bull, Ferrari, Mercedes) versenyzői mögött.

A brit – aki tavaly pedig hatodik lett az összetettben – örül a pozíciójának, de hosszú távon ennél komolyabb céljai vannak a Formula-1-ben – minderről az Independent hasábjain beszélt a fiatal pilóta:

norris-mclaren-monza-1



„Elégedett vagyok a hetedik hellyel, de ha a nagy képet nézem, akkor is? Nem, versenyeket akarok nyerni. Nem azért vagyok itt, hogy továbbra is hetedik helyeken végezzek” – jelentette ki Norris.

A McLaren-pilóta arra is rámutatott, hogy a jelenlegi szezonban sokkal nehezebb odaérni a dobogós pozíciók közelébe, mint 2021-ben, aminek persze az az oka, hogy kettő helyett már három csapat emelkedik ki, s a középmezőnyben sem egyértelmű a vezető szerepük az Alpine-nal szemben, sőt:

„Tavaly nagyobb jutalomban részesültünk, ha jó munkát végeztünk. Imolában és Monzában dobogóra állhattunk. Idén ha jól dolgozunk, nyolcadik vagy kilencedik helyen futunk be – ez a része kemény. Át kell állnunk, hogy mik is a céljaink. Ez nehéz, ha előrébb szeretnénk végezni. De apróbb célokat kell kitűzni, és azok elérését minigyőzelemként értékelni.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: