DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A McLaren versenyképes autóval kezdené a 2023-as szezont

Már a következő szezonra koncentrálnak a wokingi alakulatnál, a sikerekhez pedig úgy érzik, az idei autó tulajdonságaiból is sokat meríthetnek. Erről a csapatfőnök és a technikai igazgató beszélt nemrégiben.

Nem tudták kihasználni a szabályváltozásokban rejlő lehetőségeket és jelentősen visszaestek a korábbiakhoz képest a McLaren csapatánál. Lando Norris és Daniel Ricciardo is szenvedett a 2022-es autóval az első néhány versenyen, később azonban fokozatosan fejlődni tudtak.

Az istállónál tisztában vannak azzal, hogy a jövő évi eredményesség érdekében már most komoly erőfeszítéseket kell tenniük, bizonyos dolgokat azonban az idei autóból is átemelhetnek majd a csapatfőnök szerint. „Azt hiszem, ez egy mix. Mivel a technikai szabályok is nagyjából ugyanazok maradnak, elég egyértelmű, hogy nem lesz teljes forradalom, de ugyanakkor, elismerve, hogy az előttünk lévő csapatok több mint egy másodperccel gyorsabbak, az is világos, hogy nagy lépések megtételére törekszünk a fejlődés terén” – árulta el a Motorsportnak Andreas Seidl, akinek a nézeteit a technikai igazgató, James Key is osztotta.



A szakembernek nincsenek kétségei afelől, hogy egy sikeres szezonhoz mindenképpen egy jó autóval kell elkezdeniük az évet.

 „Azt hiszem, az a színvonal, amit az első három csapatnál láttunk, megmutatja, hogy mit kell elérni. Ha egy versenyképes autóval kezded a szezont, akkor onnan kiindulva igazíthatod a fejlesztési terveidet, és kevesebb dolgod van, miközben jobban összpontosítasz azokra a területekre, amelyekről úgy érzed, hogy nyerhetsz rajtuk. Ez az, ahol jövőre lenni szeretnénk, mivel nem tudnánk fenntartani ezt a teljeskörű agresszív fejlesztési szintet. Sokat tanulhatunk az idei évből, és a csapat nagyszerű munkát végzett, hogy elérjen a jelenlegi pozícióba” – mondta Key.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: