DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris: Az autó nem illik a stílusomhoz

Sokan vélik úgy, hogy a McLaren idei autója Lando Norrisnak fekszik jobban, azonban a brit versenyző úgy látja, inkább a csapattársára lett szabva. A fiatal pilóta szerint sokan tévednek ebben.

A tavalyi Olasz Nagydíjon ugyan összehozott egy futamgyőzelmet Daniel Ricciardo, ám ahogyan abban az esztendőben, úgy általában véve idén is szenvedett a wokingiak éppen aktuális versenygépével. A másik oldalt Lando Norrisnak kevesebb gondja volt, és jóval hamarabb ráérzett a technikára, ezért a többség azt gondolta, hogy az autó inkább az ő vezetési stílusának fekszik jobban.

Norris most a Beyond the Grid podcastben fejtette ki véleményét arról, hogy a közvélemény alapvetően téved ebben, mivel szerinte inkább Ricciardónak lenne alkalmasabb az MCL36.

„Voltak olyan dolgok, hogy nem illik hozzá az autó, és mindenki azt gondolja, hogy nekem jobban fekszik, de nem is lehetne ennél valótlanabbat állítani. Nem mintha utálnám vezetni az autót, de egyáltalában nem illik a vezetési stílusomhoz. Inkább azt mondanám, hogy az év elején Danielhez passzolt a vezetési stílusát tekintve. Ez olyasvalami, amivel a szezon elején sokat küzdöttem, és mostanra már sokkal jobban megbirkózom vele, vagy alkalmazkodtam hozzá, de ez még messze nem az, ami ideális lenne” – mondta el őszintén Norris.



„Ha el kellene mennem a lehető legjobb körömet összerakni és ehhez adnának egy autót, akkor biztosan nem az lenne a megfelelő, ami most van. Másképp vezetünk, ezért egészen más, amit az autótól kérünk, de semmiképpen sem fekszik nekem jobban, mint neki. Nekem kellett többet alkalmazkodnom hozzá, a csapat pedig nem sokat tehet ezért, ők csak a lehető leggyorsabbá teszik az autót” – folytatta mondandóját a 22 éves pilóta.

A McLaren versenyzője úgy érzi, Ricciardo egy nagyszerű pilóta, ezért reméli, jut neki hely a 2023-as rajtrácson.

„Szerintem a pályafutása során bebizonyította, hogy milyen gyors. Amit elért a Red Bullal, a győzelmek, amiket aratott - soha nem nyert unalmas futamot, mindig stílusosan tette, és ezt sokszor bizonyította. Monacóban például, amikor a kvalifikáción és hasonló dolgokban kellett teljesítenie, pontosan ezt tette. Nem kell kifejtenem, azt hiszem, mindenki tudja, hogy milyen jó, és hogy mire képes” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: