DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Több száz projektje van az Astonnak

Az Aston Martin technikai igazgatója szerint jelentős fejlesztésekkel készülnek a jövő évre annak érdekében, hogy megfordítsák teljesítményük romló tendenciáját.

Az Aston Martin csapata az elmúlt két évben sokat esett vissza a konstruktőri tabellán, hiszen tavaly a hetedik helyen végzett az istálló, most pedig 16 futamot követően a kilencedik pozícióban áll a brit gárda. 2020-ban, a jogelőd Racing Point negyedikként zárt a pontversenyben, így érthető, hogy szeretnének minél hamarabb visszatérni a korábbi sikerekhez, sőt, a valós cél azok túlszárnyalása lenne.

Ennek érdekében a pilótapiacon már lépett az istálló, hiszen a visszavonuló négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel helyére Fernando Alonso, a 2005-ös és a 2006-os szezon egyéni nyertese érkezik, így várhatóan a versenyzők minősége nem romlik, azonban az autó javulására is szükség lenne az eredményekhez.



A szezon során a Red Bull csapatától érkező Dan Fallows, az Aston Martin technikai igazgatója úgy véli, hogy nagy előrelépés várható a következő szezonban. A brit szakember egy, a korábbi és mostani csapata közötti jogvita következtében csupán tavasszal kezdhetett neki a munkának, így az első autó, amihez teljesen hozzájárulhat, a következő évi lesz.

„Úgy gondoljuk, hogy jóval versenyképesebb lesz, mint az idei autó” – kezdte Fallows. „Biztos vagyok benne, hogy nagyot léphetünk előre az AMR23-mal. Ha körülnézek az autóban, abszolút mindenhol vannak javítandó területek. Úgy értem, szó szerint több száz projektünk van most is folyamatban” – mondta a brit, aki pozitív hozzáállása mellett képes reálisan szemlélni a helyzetet.

„Az aerodinamikai részlegen, a tervezőirodában, a kutatás-fejlesztésben, az egész csapatban az emberek fejlesztéseket találnak, legyen az súlyjavulás, merevségfejlesztés, jobb vezetői vezérlés, jobb aerodinamika, stabilabb autó – mindezek hozzáadnak az autó teljesítményéhez" – zárta a PlanetF1 hasábjain olvasható gondolatait a fejlesztésekről Fallows, aki a jövő évi konstrukció mellett Fernando Alonso képességeiben is bízik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: