DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Alonso és Verstappen stílusa különleges”

Dan Fallows, az Aston Martin technikai igazgatója érdekes párhuzamra hívta fel a figyelmet a csapathoz érkező Fernando Alonso, valamint a regnáló bajnok, Max Verstappen között.

Az idei pilótapiac egyik legnagyobb meglepetését Alonso és az Aston Martin szolgáltatta, az idény végén visszavonuló Sebastian Vettel megüresedő helyét ugyanis a kétszeres világbajnok spanyol veszi majd át 2023-ban. Fallows szerint a silverstone-i alakulatnak fel kell készülnie Alonso érkezésére, és egy olyan autót kell a rutinos spanyol számára biztosítaniuk, amit a saját vezetési stílusának megfelelően kezelhet a pályán. Ebben a tekintetben a brit szakember szerint nagy a hasonlóság Alonso és Verstappen között, akivel a Red Bullnál volt alkalma együtt dolgoznia.



„Nem ismerem túl jól Fernandót, ezért csak a mások által elmondottakra tudok támaszkodni, de az a hír járja, hogy a megérzései, ösztönei alapján vezet, és szeretni érezni az autó határait. Ebben az esetben a mi dolgunk az, hogy egy kiszámítható, stabil versenygépet készítsünk számára, ami Fernando esetében még hangsúlyosabb. E tekintetben nagyon hasonlít Max Verstappenre, aki szintén szereti a határon – vagy egy kicsit azon is túl – vezetni az autót, emiatt biztosítanunk kell, hogy az autó ezek között a körülmények között is megfelelően viselkedjen.” – idézi Fallowst a PlanetF1.

„Úgy gondolom, Fernando nagyon hasonló pilóta. Vannak olyan versenyzők, mint ők ketten, akik úgy vezetik ezeket az F1-es autókat, mint egy gokartot, ami számomra egészen rendkívüli, figyelembe véve a gépek kifinomultságát. Ha pedig ők ebben a stílusban érzik jól magukat, akkor a mi felelősségünk, hogy egy olyan autóval álljunk elő, ami ezt lehetővé is teszi” – zárta gondolatait a brit szakember. Érdekesség, hogy Alonso szabadidejében előszeretettel pattan gokartba saját múzeumának, a Museo Y Circuito Fernando Alonsónak részeként kialakított aszfaltcsíkon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: