DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Stroll jobb annál, mint amit gondolnak róla”

A korábbi F1-es pilóta, Marc Surer, aki jelenleg kommentátorként vesz részt a száguldó cirkuszban, elmondta véleményét az Aston Martin-versenyzőről. Szerinte egy megbízható második számú a kanadai.

Lance Stroll rengeteg kritikát kap a közvéleménytől, sokan megkérdőjelezik képességeit és azt gondolják, hogy édesapja nélkül nem versenyezhetne a királykategóriában. Azonban az eddig három dobogót begyűjtő versenyzőt megvédte Surer. A svájci szerint Stroll rá tud cáfolni a kétkedőkre, a múltban többször is bizonyította ezt.

„Lance Stroll jobb, mint azt az emberek gondolják” – kezdte Surer a Formel1.de YouTube-csatornáján közzétett videóban. „Nem rossz és elég jó ahhoz, hogy pontokat szerezzen. Elvégre ezt újra és újra bizonyítja egy olyan autóval, ami jelenleg rossz.”



A kanadai pilóta az idei szezon során 5 pontot szerzett, míg négyszeres világbajnok csapattársa Sebastian Vettel már 20 egységnél jár. Azonban helyzete jövőre sem lesz könnyebb, hiszen Fernando Alonso érkezik mellé, aki harminckét győzelmével és két egyéni címével szintén a sport nagyjai közé tartozik.

Surer szerint Stroll „nem az a szupertehetség, mint egy Vettel vagy egy Alonso, ő egy második számú pilóta.” Ezt alátámasztja, hogy 2017-es bemutatkozása óta eddig csupán egy alkalommal (2018) tudott több pontot gyűjteni, mint csapattársa, azonban a tavalyi évben csupán 9 ponttal maradt el ettől.

„Nem marad le olyan durván Vetteltől, mint azt várnád. Úgyhogy betölti a második számú pilóta szerepét. Stroll közelebb van Vettelhez, mint Ricciardo Norrishoz. Ha az autó egy kicsit jobb lenne, Stroll is rendszeresen a pontszerzők között lenne” – összegezte véleményét Surer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: