DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Bejelentés: Alonso az Aston Martinnál folytatja

Gyorsan megtalálta a visszavonuló Sebastian Vettel utódját az Aston Martin, amely bejelentette: 2023-tól kezdődően többéves szerződést kötött a kétszeres F1-es világbajnok spanyollal.

Sebastian Vettel a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtónapján jelentette be, hogy a 2022-es idény végén visszavonul a Formula-1-ből. Természetesen azonnal megindult a találgatás arról, ki foglalhatja el a helyét az Aston Martinnál, s a nevek között ott szerepelt Fernando Alonsóé is. A spanyol elmondta, hogy minden szabad ülés opció számára, bár a prioritást az Alpine-nal való hosszabbítás jelenti, ráadásul arra is utalt, hogy alighanem percek alatt meg tudnának állapodni.

Mindeközben az Aston Martin csapatvezetője, Mike Krack arról beszélt a Hungaroringen, hogy csak a verseny után ülnek le átgondolni, kit is igazolhatnának Vettel helyére. Nos, ehhez képest a Magyar GP-t követő hétfő délelőttjén az Aston bejelentette, hogy többéves szerződést kötött Alonsóval.

alonso-dppi



„Az Aston Martin csapatában egyértelműen megvan az energia és az elköteleződés a győzelemhez, éppen ezért az egyik legizgalmasabb alakulat jelenleg a Formula-1-ben” – nyilatkozta a kétszeres F1-es világbajnok a csapat közleményében. „Sok éve ismerem Lawrence-t és Lance-t, és eléggé nyilvánvalóan, hogy megvan bennük az ambíció és a szenvedély, hogy sikeresek legyenek az F1-ben.”

„Láttam, ahogy az alakulat szisztematikusan csábította a nagyszerű embereket, akiknek győztes múltjuk van, és tisztában vagyok az új silverstone-i létesítményekbe fektetett erőfeszítésekkel is. Senki nem mutatott nagyobb jövőképet és abszolút elköteleződést a győzelem iránt jelenleg a Formula-1-ben, éppen ezért ez egy izgalmas lehetőséget jelent számomra.”

Alonso szavaiból az is kiderül, hogy ha bárkinek is kérdéses lett volna, Lance Stroll marad a csapatnál 2023-ra. Amennyire egyébként meglepőnek hat elsőre Alonso átigazolása, úgy könnyítheti meg az Alpine életét, hiszen így alighanem ülést fognak biztosítani az idén partvonalon kívülre kényszerült Oscar Piastrinak, akiről korábban egy williamses kölcsönadást valószínűsítettek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: