DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner szorosabb csatára számított

Kiélezettebb küzdelmet várt a Ferrari elleni harc során Christian Horner. A Red Bull csapatfőnöke szerint ezt főként a kompromisszumos beállításoknak köszönhetik, ám ez vasárnap kifizetődő lehet.

Mindkét pilóta rajtbüntetéssel számolhat a vasárnapi Olasz Nagydíjon a Red Bull csapatánál. Az időmérő edzésen Max Verstappen hivatalosan a második helyen zárt, míg Sergio Perez a negyedik helyet kaparintotta meg, viszont a holland egy öt, csapattársa pedig egy tízhelyes büntetést cipel magával.

Bár többen kaptak nagyobb szankciót, ez nem szépíti azt a tényt, hogy az osztrák istálló ezúttal vereséget szenvedett a Ferraritól. Mindez azért meglepő, mert a pálya karakterisztikája inkább nekik lett volna kedvező alapesetben. A csapatfőnök szerint a mostani különbség oka főként a beállításokban keresendő.



„Azt hittük, hogy szorosabb lesz a Ferrari ellen. Különösen a kvalifikáción számoltunk erre. Némi kompromisszumot kötöttünk, hogy a pilótáinknak jobb autót adhassunk a versenyre. Meglátjuk, hogy ez kifizetődik-e” – utalt arra Horner, hogy a csapat a versenygépek beállításait tekintve inkább a futamra koncentrált.

Noha mindenképp problémás, hogy hátrányba kerültek, a Red Bull nemrégiben Spában is megmutatta, hogy ez nem feltétlen akadály a versenyzőik számára. Horner úgy látja, Monzában ez valamelyest nehezebb feladat lesz.

„Itt még mindig trükkös az előzés. Spában könnyebben lehet előzni, de ezekkel az új autókkal a két Lesmóban szorosan követni kell a másikat, persze elméletileg közelebb kellene tudnunk menni velük, ami több előzési pozíciót teremthet” – árulta el a szakember a Sky Sportsnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: