DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ismét a pattogással küzd a Mercedes

A szezon elején rengeteget szenvedett a pattogás miatt a Mercedes alakulata, ez a probléma Monzában pedig ismét felütötte a fejét. George Russell úgy véli, ezzel együtt kell élniük a hétvégén.

Ahogyan az várható volt a Mercedes autóinak nem igazán ízlik a monzai aszfalcsík, ez pedig főként a második szabadedzésen volt szembetűnő. George Russell az ötödik, Lewis Hamilton pedig a hetedik helyen zárt a késő délutáni gyakorlás során. Mindketten több mint hét tizedes hátránnyal zárták a napot, így érthetően egyikük sem volt túl boldog a pénteki nap végén.

Russell ráadásul az edzés során egy olyan gondra is felfigyelt, ami korábban jelentős hátrány okozott számukra. Bár a pattogás egy ideje már nem tűnt fel, ezúttal ismét küzdeniük kellett vele.



„Őszintén szólva úgy érzem, hogy ezzel együtt kell majd élnünk a hétvégén. Ez egy kicsit fura nap volt számunkra, mivel az első szabadedzésen elég erősnek tűntünk, de aztán a Ferrari és a Red Bull látszólag tettek egy lépést előre hozzánk képest. Talán az is lehet, hogy mi léptünk visszább, mivel egyértelműen a McLarenek mögött voltunk. Az este még mókás lesz számunkra, hogy megértsük mindezt” – mondta el a 24 esztendős versenyző a Formula.hu munkatársának jelenlétében.

Csapattársánál némileg pesszimistább volt a hétszeres világbajnok, aki szintén nem értette, hogyan estek vissza ennyire az első edzésen mutatott tempójukhoz képest. „Megváltoztak a dolgok. Csak néhány beállításon módosítottunk, semmi komoly nem történt, de valahogyan lassabbak lettünk. Lehet a többiek gyorsultak ennyit. Mindent figyelembe véve nem érzem, hogy különösen jól állnánk” – tette hozzá Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: