DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Magnussent nem érdekli, ki lesz a csapattársa

A Haas dán pilótája nem szeretne beleszólni abba, hogy ki vezeti majd az amerikai istálló másik versenygépét 2023-ban, szerinte azonban jelenlegi csapattársa, Mick Schumacher jó munkát végez idén.

Kevin Magnussen biztos szerződéssel rendelkezik a Haas csapatával a következő szezonra, csapattársa, Mick Schumacher azonban nincs ilyen szerencsés helyzetben, hiszen az idei év végén lejáró szerződésének meghosszabbításáról folyó egyeztetések a hírek szerint megrekedtek, Günther Steinerék pedig más opciókat is mérlegelnek Schumacher mellett. A csapat felvette a kapcsolatot a McLarentől távozó Daniel Ricciardóval is, valamint nem kizárt a monzai első szabadedzésen Schumacher helyét átvevő Antonio Giovinazzi visszatérése sem.

Magnussen az Olasz Nagydíj csütörtöki sajtónapján elárulta, hogy nincsenek preferenciái jövő évi csapattársa kilétét illetően: „Egyértelmű, hogy a csapatnak gyors, konzisztens versenyzőkre van szüksége, akik folyamatosan képesek a pontszerzésre, emellett előrelendítik az istállót. Szerintem Mickkel nem teljesítünk rosszul, ezért nincs egyöntetű véleményem a témában. Ez Günther és a menedzsment hatáskörébe tartozik, én nem azért vagyok itt, hogy ezen gondolkozzak. Úgy vélem, Mick jó munkát végez, ez minden, amit mondhatok” – idézi a dánt az F1 hivatalos weboldala.



A Haas a júliusi Osztrák Nagydíj óta képtelen pontot szerezni, Magnussen szavai alapján azonban vélhetően nem Monzában fog megszakadni a negatív széria: „Egy kicsit visszafogottabb elvárásokkal érkeztünk erre a hétvégére, mert nem rendelkezünk túl jó alacsony leszorítóerős konfigurációval, amelynek hasznát vehetnénk.”

„Ennek ellenére Bakuban például versenyképesnek tűntünk, és pontokat is szerezhettünk volna, ha nem kellett volna feladnom egy motorhiba miatt. Ez váratlanul ért minket az ott használt konfiguráció miatt, de természetesen reménykedünk benne, hogy itt is meg tudjuk ismételni azt a teljesítményt, ettől függetlenül a csomagunkat nem ez a kedvenc pályája” – zárta gondolatait Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: